Bogatim programom danas u Dubrovniku započinje Good Food Festival Dubrovnik 2014. koje je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao svojevrstan zanimljiv događaj koji se dotiče bogate gastronomske tradicije ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području.
Glavni događaj prvog dana Good Food Festivala Dubrovnik 2014. – DUBROVAČKA TRPEZA , na žalost je otkazan zbog izrazito loših vremenskih uvjeta koji su najavljeni za danas.
Nova dubrovačka gastronomska manifestacija započet će radionicom izrade bruštulanih mjendula od 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima. Pridružite se gospođama u DEŠI i naučite bruštulati mjendule kako biste ih ponosno iznijeli pred vaše goste na trpezu u Božićno vrijeme .
Tijekom sva četiri dana odvijanja festivala bit ćete u prilici kušati slatke specijalitete u hotelu Hilton Imperial – „Slatka popodneva u Imperialu“ na rasporedu su od 15 do 18 sati. Za sve turiste nude se i posebne gastronomske ture „Eat&Walk“ kroz koje se upoznaje povijest Dubrovnika na poseban način. Dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara mogu biti uspomena na prvi dubrovački festival, a zanimljiv filmski program Kinematografa Dubrovnik dodatno će začiniti dane dubrovačke dobre hrane.
U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika pronađite „Sweet Tooth Map“ – mapu za sladokusce i program Good Food Festivala te iskoristite priliku, krenite gradom u potrazi za najboljim slasticama ili povedite najdraže na večeru uz posebne jelovnike od 100 kuna u jedan od 28 restorana na cijelom području grada – Amfora; Arsenal; Eastwest Beach Club; Dalmatino; Domino; Gusta me; Jezuite; Klarisa; Kopun; Mimoza; Nishta; Nostromo; Otto; Orsan; Pantarul; Poklisar; Pupo; Porat bar & grill; Porat -Hilton; Ragusa 2; Rozario; Sebastian; japanski restoran Shizuku; Stara loza; Taj Mahal – Grad; Taj Mahal – Lero; Trattoria Tezoro; Spaghetteria Toni.