DuList IN

ZA MALE KREATIVCE Što se sve krije iza ‘zidova’ Grada sv. Nikole?

grad sv nikole 4

Grad svetog Nikole otvoren je u subotu poslijepodne u atriju Kazališta Marina Držića. Ovaj događaj sastoji se od niza aktivnosti za djecu svih uzrasta, a traje još sutra, 8. prosinca. Djeca su imala priliku ‘pasti u ruke’ Čarobnom kistu i postati princ ili princeza na jedan dan, ali na dječjim licima su se mogli vidjeti i razni drugi motivi. Dodatno veselje unijela je i maskota ‘Pucko’ pozdravljajući i slikajući se s najmlađima, a za one malo veće organizirana je i likovna radionica gdje su mogli napraviti čestitku za Božić, izraditi božićne ukrase i družiti se.
Osim toga, nastupao je Plesno rekreacijski studio Dubrovnik, a najmlađi su mogli pogledati i kazališnu predstavu ‘Legenda o baki Mokoš’ redateljice Srđane Šimunović. Bili su izloženi i božićni ukrasi Udruge Down sindrom Dubrovnik te njihove ukrasne vrećice s jasnom porukom ‘Svi smo mi isti u svojim različitostima’.

Mnoštvo smijeha, priča, zaigranosti, igre, kreativnih i poučnih radnji nalaze se u ‘Gradu svetog Nikole’, a svemu tome doprinosi i dječja mašta i dobro raspoloženje.

Dubrovački zimski festival ove godine je obogatio dječji program s čak 160 programa namijenjenih baš njima, a Grad svetog Nikole je prvi put održan u organizaciji Soundset Raguse i Kazališta Marina Držića kako bi oni najmlađi na kreativan i zabavan način mogli uživati u tom blagdanu i saznati nešto više o njemu.

Mia Josipović

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist