Aktualno

Za iznajmljivanje stana turistima ili radnicima tražit će se suglasnost suvlasnika

stanovi

Vlada je ovog četvrtka prihvatila prijedlog Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Novost koju sadrži odnosi se i na kratkoročni najam. Uvodi se, naime, obveza suglasnosti suvlasnika za kratkoročni najam stana i najam stana za radnike. Sve iz razloga što, ističe se u obrazloženju prijedloga, se kratkoročnim najmom stanova i najmom stanova za radnikeutječe na kvalitetu života u zgradama, ali i na smanjenje raspoloživog stambenog fonda za primarnu ulogu, odnosno za dugoročno rješavanje stambenog pitanja kao temeljne ljudske potrebe.
-Vlasniku stana koji namjerava koristiti stan za kratkoročni najam i/ili najam za radnike potrebna je prethodna pisana suglasnost kvalificirane većine suvlasnika uz dodatan uvjet da suglasnost obvezno moraju dati i vlasnici stanova čiji zidovi, podovi ili stropovi graniče s njegovim stanom – piše u prijedlogu zakona.
-To radimo zbog toga što oko 40 posto stambenog fonda u Hrvatskoj ne služi stanovanju, već se koriste u druge svrhe – rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, donosi dnevnik.hr.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ Zakon o upravljanju i održavanju zgrada daje priliku mladima da osiguraju dom

Dulist

PREDSJEDNIK UPRAVE HRVATSKIH CESTA DAO OSTAVKU Tvrdio da mu je dosta

Dulist

[FOTO] ‘Knjige pod stablima’ razveselile Cavtaćane i Gružane, Maja i Bruno Šimleša predstavili knjige

Dulist