Hrvatska

‘WINGS FOR LIFE’ Dubrovčani u svjetskoj humanitarnoj utrci

wings zadar 2

U nedjelju u 13 sati po hrvatskom vremenu tisuće ljudi na 34 svjetske lokacije potrčalo je za one koji ne mogu. Riječ je o utrci Wings for life koja se u našoj državi trčala u Zadru, a u ovoj utrci sudjelovali su i članovi Atletskog kluba Dubrovnik, Dubrovnik Run-a i Škole trčanja Dubrovnik.

Atletski klub Dubrovnik na ovoj utrci predstavljali su: Mario Kušar koji je istrčao 26,07 kilometara, Daniel Marušić 26,37 kilometara, Nela Madeško 16,08 kilometara, Mario Obuljen 14,81 kilometar i Biljana Taslak koja je istrčala 17,69 kilometara.

Dubrovnik Run ekipu predstavljali su: Stijepo Ljubimir istrčavši 25,88 kilometara, Ana Car 10,64 kilometra, Lucija Pjević i Jeronim Pjević koji su istrčali 14,29 kilometara.

Ekipu Škole trčanja Dubrovnik činili su: Monika Jukić koja je istrčala 13,29 kilometara, Srđan Matijašević 22,64 kilometra i Svjetlana Uroš koja je istrčala 9,73 kilometra.

Zadarsku utrku pobjedom je okrunio hrvatski triatlonac Dejan Patrčević s 56 istrčanih kilometara dok je u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela Katarina Lovrantova.

Wings for Life World Run je utrka koja nema ciljnu liniju. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke. Stopostotna vrijednost iznosa startnina namijenjena je istraživanjima leđne moždine. Naime, misija humanitarne zaklade Wings for Life je pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist