Sport

WIMBLEDON Konjuh u 3. kolu!

konjuh usopen usta

Dubrovkinja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo Wimbledona nakon što je u meču 2. kola bila bolja od Rumunjke Irine-Camelie Begu sa 7:6(3), 2:6 i 6:3.

Obje igračice držale su svoj servis u prvom setu do 3:3, a potom je Rumunjka uspjela breakom pobjeći na 5:3. Ipak, Konjuh uzvraća istom mjerom te izjednačava na 5:5. Potom novi problemi za Konjuh, jer Begu je izborila nove tri break lopte. Dubrovkinja i to ‘čupa’ te osvaja jednaesti gem, a nakon što je Begu osvojila svoj servis, uslijedio je rulet tie breaka. Konjuh je povela 2:0, potom 3:1, 4:2, 5:3 te na kraju 7:3 nakon 57 minuta igre.

U drugom setu Begu je opet uspjela napraviti break, ovaj put na 4:2, što je ipak na kraju bilo nedostižno za 19-godišnju Hrvaticu. Nakon 39 minuta igre u drugom setu bilo je 6:2 za Begu.

Treći set Konjuh otvara breakom, ali Begu uzvraća istom mjerom za 1:1. Na 3:3 Konjuh radi pritisak na Begu te uspijeva isčupati break za 4:3, potom potvrditi svoj servis za 5:3 te na kraju još jednim breakom osvojiti treći set (6:3) za 2:1 i prolazak u 3. kolo!

Time je napravila korak više u odnosu na lani te izjednačila svoj najbolji rezultat, iz 2014. godine kad je kao debitantica također došla do 3. kola.

U 3. kolu Konjuh će igrati protiv 9. igračice na WTA ljestvici te 8. nositeljice turnira, Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je u 2. kolu bila bolja od Amerikanke Jennifer Brady (93.) s dvaput po 6:4.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist