Županija

WELLFOOD ACTION Kako promovirati naše agroturizme i gastro ponudu?

well food

Dubrovačko-neretvanska županija bila je domaćinom prvog sastanka projektnih timova projekta WELLFOOD ACTION čiji je cilj, uz ostalo, promocija agroturizama i gastronomske ponude zemalja Jadransko-jonske regije.

Dio sastanka održan je na otvorenom, na jednom od agroturizama u Konavlima čime je Dubrovačko-neretvanska županija željela predstaviti dio svoje ponude agroturizama koji se unutar programa Rural Dubrovnik Nertetva razvijaju kroz sedam klasetara: Dubrovnik, Neretva, Pelješac, Korčula, Lastovo, Mljet i Konavle.

Predstavljajući projektne aktivnosti koje će provoditi Dubrovačko-neretvanska županija voditelj projekta Wellfood Action za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović kazao je, uz ostalo, da će Dubrovačko-neretvanska županija tijekom događaja koji će se organizirati u sklopu provedbe projekta predstaviti gastronomnsku ponudu, ali i kulturnu baštinu najjužnije hrvatske županije, posebno područja doline Neretve, otoka Korčule i Konavala.

U suradnji s ostalim partnerima organizirat će se razmjena i gostovanja stručnjaka iz područja gastronomije, a projekt bi mogao biti prilika za stjecanje dodatnih praktičnih vještina učenika polaznika različitih smjerova ugostiteljske struke.

Projekt Wellfood Action u 85 postotnom iznosu sufinanciran je sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Ukupno je vrijedan oko 6 milijuna kuna od čega projektne aktivnosti Dubrovačko neretevanske županije oko 600 tisuća kuna. Projekt Wellfood Action traje do kraja studenog, a okupio je šest partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist