Vruće vam je i ne da vam se do butige? Potpuno razumljivo kad je vanka 35 stupnjeva… Ako negdje doma imate bananu, riješili ste dio problema rashlađivanja. Naime, banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez umjetnih šećera.
Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna, a recept donosi Zadovoljna.hr.
Sastojci: 2 banane
Priprema: 1. Banane ogulite i narežite na kolutiće
2. stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču
3. ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu
4. zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu 5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat
Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:
1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 žlice kakao maslaca i 2 žličice meda
2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 žlice Nutelle
3. JAGODA: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i 2 žlice slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)
4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 žlice gorkog kakaa, 2 žlice slatkog vrhnja i žličicu ekstrakta vanilije (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).