Grad

Vrtić u Solitudu spreman je za otvaranje, obišli smo ga prošlog tjedna

vrtic solitudo naslovna

Vrtić Solitudo spreman za otvaranje. Ovim projektom Grad dobiva novih 5 jasličkih skupina – pohvalio se, uz popratni video, dubrovački gradonačelnik Mato Franković.
U obilasku ovog novog objekta Dječjih vrtića Dubrovnik DuList je bio prošlog tjedna, no tada namještaj još nije bio sastavljen. U njemu će boraviti samo jasličke skupine, a novi prostor obišli smo početkom prošlog tjedna u pratnji ravnateljice Franice Lasić, koja ne krije zadovoljstvo. Na pitanje što će vrtić u Solitudu, ali i onaj u DOC-u, koji se također adaptira za potrebe boravka dubrovačkih mališana, donijeti ovoj dubrovačkoj pedagoškoj ustanovi, ističe kako će se njima ‘očistiti’ lista čekanja. Osim toga, rasteretit će se i postojećih vrtićki kapaciteti, što je važno radi pedagoških standarda.

Lista čekanja svest će se na – nulu
—Nadam se da ćemo s ovim prostorom u Solitudu listu čekanja dovesti na nulu. Na njoj danas imamo više od 80 djece, međutim, njih više od 20 nema godinu dana pa se ni ne mogu još upisati. Sad ćemo krenuti s djecom koja imaju sve uredne papire i kojima je cijepni status skroz uredan, pogotovo radi trenutne epidemije hripavca – naglašava ravnateljica Lasić.
Za početak, upisat će se dvije skupine djece, jer ih je toliko s urednim papirima. U Solitudu će u pet skupina biti mjesta za 58 djece u idealnim pedagoškim standardima. Mališanima i njihovim odgojiteljicama na raspolaganju je i zajednički multifunkcionalni prostor koji će služiti za razne svrhe – za tjelesni, predstave, druženja i razne druge aktivnosti. Vrtić ima i moderno opremljenu kuhinju u kojoj će se hrana posluživati, no ne i kuhati jer će se dopremati iz centralnog vrtića. Tu je i vanjski prostor površine 55 metara kvadratnih koji će služiti za boravak na otvorenom. Inače, novi vrtić površine je 690 metara kvadratnih, a roditeljima će na raspolaganju biti i 12 parking mjesta, kako su već ranije javili iz Grada Dubrovnika. Sve u svemu, bit će to moderan vrtićki prostor u kojem će, vjerujemo, mališani uživati provoditi vrijeme.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović