Grad

Vrtić u DOC-u uređen za djecu, a hoće li se otvoriti još jedan u Šipčinama?

zgrada hep sipcine

Vrtić u DOC-u je završen i spreman za useljenje, naveo je gradonačelnik Mato Franković ove srijede.

-S ovim bi tjednom trebali započeti s postupkom useljenja i dovođenja djece. Kao Grad smo sve napravili, vrtić je opremljen, završen, spreman za rad – kazao je.

Komentirao je i nekad spominjani vrtić u Šipčinama, odnosno u nekadašnjoj zgradi HEP-a na tom području.

-Tu je zapelo bilo prvo na HEP-u. HEP je odradio procjenu vrijednosti zgrade. Zatim je došla korona, a mi nismo imali novaca. Novi predsjednik Uprave HEP-a bio je prije nekoliko dana kod mene i razgovarali smo o istoj temi. Rekli smo da smo sada spremni ući u aranžman s njima i otkupiti navedeni prostor. Mislim da bi bio sjajan. Naime, kupnja tog prostora bi nam omogućila i da proširimo postojeću zonu parkiranja u Ulici generala Janka Bobetka. Iza te zgrade ima još dodatnog prostora. Tu bi se možda mogla napraviti kombinacija s postojećim parkingom u obliku montažne garaže u trenutku kad bismo to kupili. A, vjerujem da hoćemo jer je novi predsjednik Uprave HEP-a izrazio spremnost da navedenu zgradu sukladno procijenjenoj vrijednosti proda Gradu – rekao je. Ponovili su, kako kaže, cijelu proceduru. Procijenjena vrijednost je tada bila oko 7 milijuna kuna.

-Ali, mi ćemo poslati pismo s obzirom da se radi o procjeni koja je rađena prije 3 godine. Oni su u zakonskoj obvezi kao javno društvo ponoviti i izraditi procjembeni elaborat i oni će ga napraviti te uputiti resornom ministarstvu. Nakon toga će ga ustupiti Gradu Dubrovniku i vjerujem da ćemo prihvatiti navedeno te krenuti u realizaciju tog projekta – naglasio je.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist