Aktualno

VRIJEME ZA FESTU Kolinda stiže, kiša će?

Festa 1046 Procesija 61

Svi se još sjećamo prošlogodišnje Feste sv. Vlaha i obilne kiše koja se toga dana sručila na Grad. Iako smo se nadali kako će naš nebeski zaštitnik učiniti svoje famoso čudo od čudesa, to se nije dogodilo pa je otkazana procesija ulicama Grada. Ipak, bilo je i onih hrabrih koje ni kiša nije smela da Parcu u čast prošetaju Gradom. No, bio je to tek maleni dio inače veličanstvene procesije.
Stoga se svi ovih oblačnih dana pitaju kakvo će nam vrijeme za Festu. Na društvenim se mrežama naveliko zadnjih dana raspravlja o tome, a u cijelu priču ‘umiješala’ se i predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović. Ona, naime, dolazi na Večeru od Kandelore, a najava njenog dolaska u Grad mnoge je asocirala upravo na – kišu. Jer, bila je predsjednica i na prošloj Festi, s cijelim državnim vrhom pa je čeljad Grada i lani komentirala kako sv. Vlaho nije učinio svoje famoso čudo od čudesa upravo radi njihovog dolaska. No, šalu na stranu, sutra kiše ne bi trebalo biti, barem ne obilnije, no pokoja kap nije isključena…
Meteorolog Zoran Vakula je za HRT istaknuo kako u prognozi za 3. veljače za Dubrovnik i južni Jadran postoji: sunce i puno oblaka, te još jugoistočni vjetar i temperatura ’12/16′, što znači da onima koji će biti u procesiji i oko nje – neće trebati toplija zimska odjeća i obuća. Ipak, naglasio je kako kad god je puno oblaka postoji i barem mala vjerojatnost poneke kišne kapi pa ako planirate biti na otvorenome tijekom Feste sv. Vlaha – provjerite pouzdaniju i detaljniju prognozu danas, a posebice u ponedjeljak ujutro.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist