DuList IN

Vrijeme je za najiščekivaniji zimski festivalski vikend!

Neno Belan DuShatoor 19

Program dočeka Nove godine u sklopu kojeg će se u naredna četiri dana na jednoj od najljepših pozornica svijeta, onoj na Stradunu, izmijeniti čak 9 izvođača započinje ove subote. Također, očekuje nas bogat program za djecu i mlade na više lokacija. Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u sklopu Subotnjeg jutra u Gradu i ovog vikenda poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatan turistički pregled Grada uz nastup Folklornog ansambla Linđo. Obilazak će se održati s početkom u 10 sati ispred TIC-a Pile, dok će nastup FA Linđo biti u 11:30 ispred crkve sv. Vlaha.

Program za djecu i mlade počinje u 10 sati na platou Lazareta gdje Plesni studio Dubrovnik priprema interaktivni plesni program pod nazivom Zaplešite s nama. U isto vrijeme, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika započinje niz radionica koje će se održavati tijekom cijelog vikenda u sklopu Šarene zime u Uvali. Ondje će također za sve prisutne od 13 sati pjevati Mara, Tomo & Ljubica te Ivan & Doris. U Stanici Sjeverni pol od 14 sati Tintilinići Dubrovnik organiziraju Face painting party, a od 15 sati u šatoru u Našem domu u Mokošici održat će se Čarobna stvaraonica božićnih poklona u organizaciji Eko centra Zeleno Sunce i Eko Omblića. U petoj lađi u Lazaretima, Kazališna družina Kolarin od 18 sati donosi predstavu za djecu Ježeva kućica.

Program dočeka Nove godine tijekom kojeg će se u sljedeća četiri dana na Stradunu izmijeniti čak 9 izvođača, započinje u subotu u 21 sat koncertom miljenika dubrovačke publike Nena Belana & Mediteran Orchestre.

Nedjelja prijepodne počinje u 10 sati programom za najmlađe u Stanici Sjeverni pol pod nazivom Novogodišnja priča u organizaciji Plesnog studia Lazareti i udruge Le Petit Festival. Ovu nedjelju u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane od 11 do 13 sati za klapsku pjesmu bit će zaduženi Maestrali.

Bogat sadržaj koji priprema Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u Uvali Lapad nastavlja se i u nedjelju od 10 sati, a atmosferu će od 13 sati zagrijati bendovi Burning Phoenix i Quake 67. U sklopu programa Čarobni advent u Mokošici održat će se Prirodoslovna božićna stvaraonica u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik od 15 do 18 sati, a u 18 sati u petoj lađi Lazareta i u nedjelju igra Ježeva kućica.

Glavni program počinje u 19 sati u Revelinu gdje se će se održati Božićni koncert Gradske glazbe Dubrovnik, a od 20 sati u crkvi Male braće na rasporedu je Božićni pjevački koncert zbora FA Linđo. Za kraj još jednog festivalskog vikenda, od 21 sat na Stradunu, u sklopu programa dočeka Nove godine Sanja, Marinko i Zec pjevaju pjesme grupe Novi Fosili.

Tijekom trajanja festivala, svakog dana od 17 sati pa do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu, Libertasovi autobusi voze besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35), a prometuje i besplatni XMAS BUS na relaciji A. Kolodvor – Grawe – Pile – Vojnović – P. Lapad, te P. Lapad – Vojnović – Pile – A. Kolodvor. Također, tijekom trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a klizalište u Uvali je otvoreno svakim danom od 9 do 22 sata.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist