Aktualno

VRIJEDNOST 7 MILIJUNA KUNA Počela izgradnja vodoopskrbnog sustava Majkovi-Dubravica

majkovi vodovod 2

Izgradnja vodoopskrbnog sustava Majkovi-Dubravica u potpunosti je financirana EU sredstvima.

Radove su obišli gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić sa suradnicima i načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

– Nakon dobre suradnje, koja je bila vidljiva na JP Libertas, Grada Dubrovnika i susjednih općina, ovo je nastavak suradnje u kojoj zajedno djeluju Grad i Općina Dubrovačko primorje. Investicija je preko sedam milijuna kuna, za koju su osigurana bespovratna EU sredstva – rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Realizacijom projekta osigurat će se pitka voda za stanovništva i protupožarna zaštita naselja Majkovi.

– Na radilište su stigle cijevi za cjevovod koji će, u dužini od 5,5 kilometara, dovesti vodu od Riđice do Majkova gornjih i Majkove donjih te će ostati odvojak za naselje Dubravicu i vodospremu na Prijevoju. Ovim projektom zajednički rješavamo pitanja od najveće važnosti, a to je trenutačno vodoopskrba. Krenuli smo s javnim prijevozom, nastavljamo s vodoopskrbom, a čeka nas pitanje otpada i ostalih komunalnih djelatnosti – kazao je načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, dodajući kako bi do kuća voda trebala stići kroz godinu dana.

Projekt se sastoji od tlačnog cjevovoda Riđica – VS Rožetići u duljini od 1254 metra, vodospreme Rožetići te gravitacijskog cjevovoda VS Rožetići – Majkovi u duljini od 4301 metra. Izvodi se prema projektnoj dokumentaciji izrađenoj od tvrtke Hidrokonzalt d.o.o., Split. Izvođač radova je tvrtka Dubrovnik ceste d.d., a stručni nadzor nad izgradnjom izvodi tvrtka Terra d.o.o. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci.

Ukupna vrijednost radova iznosi 5.948.414.01 kuna, odnosno 7.435.517.51 kuna s PDV-om, a bespovratna sredstva osigurana su od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist