Grad

VRIJEDNA INVESTICIJA Prirodoslovni muzej uskoro s energetskim certifikatom

blank

Peti partnerski sastanak prekograničnog projekat EX.PO AUS – Širenje potencijala UNESCO lokaliteta na Jadranu održan je od 13. do 17. listopada u Sarajevu.

Tijekom trodnevnog programa sastanka na kojem je sudjelovalo svih 12 partnera održan je niz radionica. Evaluirane su sve poduzete aktivnosti u okviru projekta i definiran je okvir za buduće djelovanje.

Grad Dubrovnik je predstavio 1.400,000 kuna vrijednu investiciju u Prirodoslovni muzej, koja će započeti uskoro. Na objektu muzeja će se mijenjati postojeći prozori i vrata te će se tom investicijom, uz ugradnju LED rasvjete i novi sustav grijanja i hlađenja, potrošnja energije smanjiti za 30 posto te će se na taj način poboljšati energetski razred objekta. Muzej će tako postati prva palača s energetskom certifikatom te će znatno smanjiti svoje troškove poslovanja.

U Sarajevu je također prezentiran do sada prikupljeni materijal za promotivni DVD koji će uz prikazivanje turističkih atrakcija, bogatog kulturnog i materijalnog naslijeđa, posebnih lokaliteta, imati i edukativan karakter.

U okvirima projekta Grad Dubrovnik također sudjeluje u publikaciji brošure koja će sadržavati opise i tehniku suhozida na našem području, uz aktivno sudjelovanje partnera iz Alberobella i Istarske županije.

Ispred Grada Dubrovnika, vodećeg partnera, sastanak je vodila koordinatorica projekta za Grad Dubrovnik Biserka Simatović.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist