Politika

Vrdoljak se divio Vlahušiću pa zazivao SDP

andro hns 01

Ovo je čudo što se događa u Dubrovniku. Hrpa je gostiju, ovo je čudo od sezone. Ima i gradilišta koja su stvarno impresivna. Vidio sam da na žalost postoje dvije Hrvatske, jedna koja je puna gradilišta, i druga koja je gladna posla – ustvrdio je podpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na današnjoj konferenciji za medije kao dijelu svoje županijske turneje pred predstojeće lokalne izbore u svibnju 2013. godine.

– Uhvati te osjećaj ponosa kako je lijepo biti podpredsjednik HNS-a, kad dolaziš u gradove koje vodimo i koji su potpuno drukčiji od drugih gradova – istaknuo je Vrdoljak. Dodao je kako je to samo još jedan dokaz kako izgleda kad HNS vodi grad i politiku te za iduće izbore najavio 20-postotni rast rezultata.

– Nadam se da Kukuriku koalicija neće biti neozbiljna i neodgovorna pa nesuvislim nastupom vratiti HDZ na mjesta gdje stvarno ne pripada. Uvjeren sam u to da ćemo zajedno nastupiti na svim mjestima i takvim nastupom odaslati ozbiljnu poruku – istaknuo je Vrdoljak, očito aludiravši na odluku dubrovačkog SDP-a da ne koalira s njegovom strankom na razini grada Dubrovnika.

– Dozvoliti da mali nesporazumi i nekomunikacija urode time da se HDZ vrati na vlast kao što smo doživjeli 2001. godine, to sigurno nećemo ponoviti – rekao je Vrdoljak.

Inače, glavna tema konferencije za medije županijskog HNS-a bili su javno-privatno partnerstvo na području Dubrovačko-neretvanske županije, kao i organizacijsko jačanje HNS-a. Kao što se i očekivalo, bila je to idealna prilika za pohvalu ideja i projekata koje provodi Grad Dubrovnik pod vodstvom gradonačelnika Vlahušića, koji je također rekao 'par riječi'.

Spomenuo je dubrovački model obrazovanja, po uzoru na varaždinski i osječki model, kao i završetak braniteljske zgrade u Mokošici do kraja godine.
– Osigurat će se novci u proračunu da se počne izgradnja idućih 27 stanova u sljedećoj zgradi – istaknuo je Vlahušić.Podpredsjednik Vrdoljak se začudio što je taj projekt, kako ga je s osnovnim podacima upoznao Vlahušić, bio na čekanju 13 godina.

– Trinaest godina? Branitelji Dubrovnika? Stvarno se brinu o njima. Danas nemamo novaca u proračunu i nije lako naći 20 milijuna kuna. Režemo i od plaća i od broja zaposlenih. Ali bilo bi preneozbiljno da čekamo još 13 godina – rekao je Vrdoljak.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar podržao je model javno-privatnog partnerstva, istaknuvši kako u njemu leži ogromni potencijal Hrvatske.

Pročitajte još

DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU 118 lokacija, a samo 46 dozvola

Andrea Falkoni Račić

PREGOVORI U TIJEKU Gradska uprava preselit će u zgradu Fine

Andrea Falkoni Račić

USVOJEN UPU SUĐURĐA Postignuto je suglasje na otoku!