Crna kronika

Vozio kroz Ston s 2,26 promila alkohola u krvi

reportaza ston peljesac 6

Najveća koncentracija alkohola od 2,26 g/kg izmjerena je 60-godišnjem državljaninu RH koji je početkom prošlog tjedna zaustavljen u Stonu tijekom redovne prometne kontrole.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a nakon alkotestiranja je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320,00 eura i šestomjesečnom zabranom korištenja vozačke dozvole.
Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske napominju kako je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.
Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili urina radi analize i to novčanom kaznom od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Naslovna fotografija je ilustrativne naravi

Pročitajte još

PROMETNA NA VOJNOVIĆU Udario pješaka pa pobjegao

Dulist

ZAHVALJUJUĆI GRAĐANIMA Provalnik (39) pronađen i uhićen u rekordnom roku!

Dulist

Utopio se muškarac kod Kalamote

Dulist.hr