Zanimljivosti

VOLITE KOKTELE? Evo koji su najnezdraviji i povećavaju rizik od debljanja

pina colada kokteli

Ljeto još uvijek nije gotovo, a ni sa sezonom koktela nećemo se pozdraviti još neko vrijeme. Međutim, možda niste znali koji se kokteli smatraju nezdravima.

Inače, kokteli sadrže puno kalorija i šećera, zbog čega povećavaju rizik od debljanja, a time i od razvoja dijabetesa tipa 2, piše Index.

Prvi na popisu je koktel Long Island, koji sadrži votku, rum, tekilu i liker triple sec. Samo jedna porcija ima 370 kalorija i 30 grama šećera. Slijedi Pina Colada, koja se priprema od ruma, kokosa i ananasa. Unatoč tome što zbog voća zvuči zdravo, standardna čaša ima 350 kalorija i 25 grama šećera te 10 grama masnoće.

Na trećem mjestu je White Russian, koji u 90 mililitara ima 275 kalorija, 8 grama šećera i 18 grama masti, otprilike isto kao i srednja porcija prženih krumpirića.

Najzdravijim koktelom smatra se miljenik Carrie Bradshaw – Cosmopolitan. Sadrži 130 kalorija, kao i čaša bijelog vina, i samo 4 grama šećera. Ostale niskokalorične opcije uključuju votku-martini, Margaritu i Mojito, dok su najbolje varijante s niskim sadržajem šećera Manhattan, Old Fashioned i Gin Fizz.

Inače, dnevni unos šećera ne bi trebao premašiti 30 grama.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist