DuList IN

VOLITE BIJELO DUGME? Javite nam se, dijelimo knjige ‘Što bi dao da si na mom mjestu’!

Sto bi dao

Culture Clube Revelin Dubrovnik i Naklada Ljevak pozivaju na promociju knjige Dušana Vesića ‘Što bi dao da si na mom mjestu’, koja će se održati u subotu, 31. siječnja, u 21 sat u Revelinu.

Sudjeluju Brian Rasic, Davor Erceg, Toni Volarić, Dušan Vesić i gosti iznenađenja!

A u suradnji s Culture Clubom Revelin pripremili smo za čitatelje DuLista malo iznenađenje – poklanjamo dvije knjige ‘Što bi dao da si na mom mjestu’ koje je potpisao Goran Bregović i to za dvoje najbržih čitatelja koji odgovore na pitanje:
‘Šta bi dao da si na mom mjestu’ drugi je studijski album rock sastava Bijelo dugme. Koje godine je objavljen?

Javite nam se s točnim odgovorom na info@dulist.hr i možda baš Vi osvojite knjige. Uz točan odgovor, pošaljite nam Vaše ime, prezime i kontakt!

Bijelo dugme je najvažnija pojava u kulturi Jugoslavije u po­sljednjoj četvrtini dvadesetog stoljeća. U jednoj socijalistič­koj kulturi koja je stidljivo tražila svoj put izvan zadanih okvira vrijednosti, bili su pojava upravo prevratnog značaja. Promovira­li su neophodnost talenta, nužnost autentičnosti, važnost stava, potrebu za potpunom posvećenošću, visok profesionalni nivo i moderno pakiranje.
Zaokružili su rock kulturu i definirali tinejdžere kao organiziranu kategoriju. Izborili su se za slobodu ukusa, dotad nezamislivu u socijalističkom uređenju. Bili su jedna od rijetkih kapitalističkih tvorevina u Jugoslaviji i najbolja reklama njenim slobodama. Kod njih je bilo baš svega što krasi velike rock biografije: velikih broje­va, euforije obožavateljica, svih poroka, neobjašnjivih okolnosti i tragičnih smrti. Smatra se da su jedini u Jugoslaviji zaradili ozbi­ljan novac od rock muzike. Postavili su standarde u industriji za­bave i neprekidno ih pomicali naprijed. Ispunili su sve snove ju­goslavenske scene – osim jednog: nisu stali na svjetsku pozornicu ravnopravno s najvećim zvijezdama tog vremena. Bijelo dugme je jedini dokaz da je klasična rock’n’roll karijera izvan engleskog jezika uopće moguća.

 

sto-bi-dao-da-si-na-mom-mjestu

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist