DuList IN

Volite animirane filmove? Dođite u ljetna kina!

kino slavica pressica 210613(5)

U sklopu programa međunarodne suradnje Kinematografi Dubrovnik predstavljaju program 9. Naff-a, međunarodnog festivala animiranih filmova, dobitnika Večernjakovog pečata za kulturni događaj godine u Bosni i Hercegovini. Gledatelji će imati  priliku vidjeti 52 animirana filma koja su ušla u natjecateljski program između više od 600 prijavljenih radova iz cijelog svijeta. Također će biti prikazano i 20 filmova u programu Panorame.

Pokretač i direktor Festivala animiranog filma NAFF koji se svakog ljeta održava u Neumu je Jurinko Rajič , osoba godine iz oblasti kulture prema izboru Večernjeg lista. Jurino Rajič je i sam animator koji je svoju karijeru započeo u Croatia filmu radom na Čudesnoj šumi, prvom dugometražnom animiranom filmu u bivšoj Jugoslaviji, a potom su slijedili Čarobnjakov šešir i Čudnovate  zgode šegrta Hlapića.

Program će se ove godine istovremeno vrtjeti u Dubrovniku, te na platnima u Neumu i Mostaru, a ulaz na sve projekcije je besplatan. Ako volite animirane filmove, dobro ste došli slijedećih nekoliko večeri u dubrovačka ljetna kina.

 

Pročitajte još

NOVI PROGRAM Što pogledati u kinima?

Dulist

[FOTO] ‘Cirkusom u soli’ zaključen središnji dio programa Festivala soli 2024!

Dulist

[FOTO] Masterclass i izložba zaključili su prvi vikend Epidaurus Cavtat Festivala

Dulist