DuList IN

Voliš dobro društvo i uživaš biti u prirodi? Planinarska škola je prava stvar za tebe!

HpdSnijeznica 5

Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica organizira Opću planinarsku školu od 6. travnja do 4. svibnja 2016. godine.

Škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, teoretski dio će se obavljati srijedom navečer u Mokošici. Škola polaznicima pruža osnovna znanja potrebna za sigurno i ugodno planinarenje, te je usklađena s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje Hrvatskog planinarskog saveza.

Cijena opće planinarske škole iznosi 350 Kn (zaposleni), 300 (studenti, nezaposleni) s tim da je obavezno učlanjenje u planinarsko društvo pri HPS-u i tekuća „markica“ HPS-a, što je dodatnih 100 Kn za zaposlene osobe tj. 50 Kn za studente/nezaposlene/umirovljenike + 10 kuna za Vašu planinarsku iskaznicu. Za učlanjenje u društvo potrebna vam je 1 fotografija i osobna iskaznica, a učlaniti se možete prilikom upisa u školu. U cijenu škole je uključeno vodstvo škole, organiziranje predavanja, terenskih vježbi i izleta i osiguranje polaznika. Nisu uključeni troškovi izleta (prijevoz, hrana, smještaj u domu i sl.)

Polaznici pohađaju školu na vlastitu odgovornost, osobe mlađe od 18 godina, a sa napunjenih 15 godina na dan početka škole uz dodatno pisano odobrenje roditelja.

Kako upisati planinarsku školu?
Upisi u planinarsku školu vršiti će se 6. travnja 2016.s početkom u 19 sati u Mokošici. Sve zainteresirane se moli da se prijave ovdje. Nakon prijave, kandidati će biti obavješteni o prvom sastanku.

Nakon upisa 6. travnja, škola počinje s uvodnim predavanjem. Predavanja će se održavati srijedom s početkom u 19 sati, dok će se za vikend koji slijedi održavati praktični dio nastave. Na kraju svakog predavanja će vas uputiti detaljnije o nadolazećem vikendu.

Školu izvode iskusni planinari HPD Sniježnica sa višegodišnjim iskustvom. Predavanja drže članovi društva koji po područjima obuke imaju veliko iskustvo i znanje. Teorijska i praktična predavanja te vježbe na terenu pokrivaju područja: Općeg znanja o planinarstvu, Hrvatskog planinarskog saveza, opasnostima u planinama, opreme, planinarskog duha, orijentacije, meteorologije, prve pomoći i pristupa unesrećenome, HGSS-a i Vodičke službe, poznavanja čvorova, bivakiranja, visokog gorja, ekspedicija itd.

Polaznici će u sklopu školovanja dobiti „Planinarski udžbenik“ autora Alana Čaplara te zamku (uže 6 m/6mm). Preporučena potrebna oprema za pohađanje škole je: ruksak, gojzerice, čeona svjetiljka i vreća za spavanje. Ostala oprema se nabavlja i upotpunjuje postupno, kao i planinarsko iskustvo. Ako su vam potrebni bilo kakvi savjeti vezno uz opremu, vrlo rado ćemo vam pomoći. Ukoliko pojedinac želi prekinuti školovanje zbog privatno-poslovnih-zdravstvenih razloga, HPD Sniježnica nije dužna refundirati novac za školovanje i članarinu u HPS-u.

HPD Sniježnica zadržava pravo izmjene područja terenske edukacije što je uvjetovano vremenskim (ne)prilikama, naravno uz prethodnu najavu. Za dobivanje prava pristupa završnom ispitu potrebno je sudjelovati na najmanje 70 posto vježbi i predavanja. Polaznici su dužni potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti i rizika kao i pristupnicu sa osobnim podacima. Za maloljetnike izjavu o odgovornosti kao i privolu za pohađanje škole trebaju potpisati roditelji.

Predavanja se održavaju srijedom s početkom u 19 sati, a vježbe na terenu se dogovaraju poslije predavanja.

Kontakti i informacije:
osobno – u prostorijama
e-mail: hpdsnijeznica@yahoo.com
Web: www.hpdsnijeznica.hr
Facebook: HPD Sniježnica Dubrovnik
Mob: 0985 891 9408

 

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist