Aktualno

Voditelju projekta na Bosanci zbog prevare doživotna zabrana bavljenja financijama

fenestra investicijski forum craig cameron 071113

Voditelj projekta na Bosanci tzv. Fenestra Village Craig Cameron, kažnjen je u svojoj domovini zbog sudjelovanja u nekoliko prijevara teških milijune eura. On je kažnjen s 350 tisuća funti i doživotnom zabranom obavljanja financijskih djelatnosti zbog prevare čak 880 ulagača.

Dubrovačkoj javnosti Britanac Cameron je poznat kao kritičar Županije DN i župana Nikole Dobroslavića kojeg je u nekoliko navrata prozivao za kočenje projekta na Bosanci za kojeg nikada nije imao potrebne dozvole.

Zemljište na Bosanci kupljeno je 2005. godine kroz dva fonda Barclays Plc i Equity Trust, a namjeravali su graditi 26 vila u vrijednosti 36 milijuna eura. Američki fond NCH Capital projekt je preuzeo 2010. godine , a nedavno su zbog poteškoća s realizacijom njegovi hrvatski predstavnici najavili podizanje kaznene prijave protiv županije i njezinih tijela. Voditelj projekta Cameron je sada kažnjen zbog gubitka 38 milijuna eura stranih ulagača, slijedom loših poslovnih odluka i investicija za koje je bio zadužen u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist