DuList IN

“Vodič jedne plavuše” Nevene Rendeli

nevena rendeli39

„Vodič jedne plavuše“ Nevene Rendeli predstavljen je danas u prostorijama TZ Grada Dubrovnika na Pilama.

Riječ je o drugom izdanju toga vodiča, koji je prvo izdanje doživio u srpnju ove godine. Iako je intrigantnog naziva,vodič zapravo donosi osobne dojmove  autorice koja je fotografijom i riječju opisala mjesta i gradove Hrvatske, koje je obišla radeći kao voditeljica i novinarka u emisiji HRT-a „Boje turizma“.

– Nevena Rendeli promotorica je hrvatskog turizma. Nadam se da će ovaj vodič služiti ciljanoj grupi i da će pridonijeti promociji naših destinacija. Ovo je moderan, mladenački, drugačiji vodič, nastao kao normalan slijed njenih emisija o turizmu. Vodič je lepršav, dovoljno  ozbiljan, ali i neozbiljan uradak, koji ima za cilj promovirati turizam, a autorica je uzela sebi za pravo sugerirati što je to najbolje-istaknuo je uz ostalo na promociji Ivo Mujo.

Vodič je nakon Zagreba, Istre i Beograda predstavljena u Dubrovniku, a kako je istaknuo Vedran Benić, vodič pokazuje da autorica voli putovati, a u njoj se može pronaći radoznalost koju autorica iskazuje i u emisiji „Boje turizma“.

Nevena  Rendeli već drugu godinu vodi Festival zelene menestre u sklopu Mirisa Božića u Konavlima. Na promociji je istaknula kako je vodič pisan ženskim rukopisom te kako joj ne smetaju vicevi ili pak predrasude koje se javljaju vezano za sam njegov naslov.

– Ovo nije sveobuhvatan vodič o Hrvatskoj, već u njemu govorim o onome što sam ja obišla. U emisiji „Boje turizma“ radim već 5 godina, te sam shvatila da bi bilo dobro zapisati sve ono što sam vidjela, i čula. Svi ti ljudi koje sam upoznala, sva ta mjesta koja sam posjetila, plaže, u TV formatu se brzo troše, te kako bi ih bilo dobro zapisati za buduće generacije.

S obzirom da ovakvih vodiča nema, te da njih uglavnom pišu stranci koji se nađu u nas na mjesec, dva dana, mislila sam da bi bilo dobro da o tome nešto napiše netko tko je iz Hrvatske. On zapravo preporuča gdje spavati, što jesti, što vidjeti, gdje se zabaviti – istaknula je uz ostalo Nevena Rendeli koja je istaknula kako je „Vodič jedne plavuše“ namijenjen osobama od 15 do 65 godina. 

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist