Grad

Vodeći stručnjak za pčelarstvo Nikola Kezić u radnom posjetu kod gradonačelnika Frankovića

nikola kezic grad dubrovnik pcelarstvo

Nikola Kezić, umirovljeni profesor pčelarstva s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stručni voditelj nadolazeće izložbe o pčelama, bio je u radnom posjetu na sastanku kod gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Franković.

Dubrovnik, prvi grad u Hrvatskoj koji će ugostiti ovakvu izložbu, ističe se kao idealna destinacija za promicanje održivog razvoja bioraznolikosti.

Tom prilikom profesor Kezić naglasio je da odabir Dubrovnika proizlazi iz snažne lokalne inicijative i prisutnih uvjeta za održivi razvoj. Osim što potiče bioraznolikost i osnažuje svijest o važnosti pčela, izložba pruža relevantan sadržaj iznimne društvene važnosti.

Gradonačelnik Franković istaknuo je svoju podršku cjelovitom i održivom razvoju grada te izrazio opredjeljenje za dosljednost u njegovanju ove vizije.

Tijekom posjeta, gradonačelnik je dobio korisne informacije o radu i bogatom iskustvu profesora Kezića koji u posljednje vrijeme provodi projekt razvoja metodologije treniranja pčela za otkrivanje mina. Profesor Kezić svoj je profesionalni život posvetio pčelama i pčelarstvu. Svoja znanja i iskustva rado dijeli, pa je tako govorio i o izradi hotela za pčele, ističući da će Dubrovnik s obzirom na svoj geografski položaj i klimatske uvjete biti idealan domaćin upravo takvih hotela. Ova dragocjena inicijativa predstavlja ne samo korak prema očuvanju pčelinje populacije već i doprinos regionalnom i globalnom ekološkom napretku.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist