Aktualno

Vlahušića ni Marta nije omela u obilasku Gruža

gruz radovi020

Gradonačelnik Andro Vlahušić s komunalnim direktorima, svojim zamjenikom Nikom Šaljom (koji se inače ne pojavljuje na kolegijima komunalaca) te ostalim suradnicima obišao je

usprkos lošem vremenu i cikloni Marti gradilište u Gružu.

Radovi na rekonstrukciji ceste i nogostupa vrijedni su 2 milijuna kuna, no Gruž očekuje još niz projekata.
Za početak se gradonačelnik pohvalio:
– Netko je rekao da imamo toliko gradilišta da ih ne stignemo ni obići. Ja sam tu relativno često, a ovo je nastavak jedne lijepe priče koju smo započeli na Kantafigu – rekao je Vlahušić.

O tijeku radova i rokovima govorio je predstavnik izvođača, tvrtke Tehnogradnja Mirko Prce.
– Rješava se oborinska odvodnja, usput se stavljaju nove vodovodne cijevi, dižu se kompletno nogostupi, s kojih će se kamen čuvati i ponovno vratiti – rekao je Prce, na što se nadovezao Vlahušić kako će se tu iskoristiti i kamen s Kantafiga.

– Stavljamo i oborinske kanale s rešetkama u dužini od 120 metara da bi se što bolje riješila oborinska odvodnja, a da bismo dobili kvalitetnu odvodnju spuštamo nivo postojećeg kolnika. Spustit će se i postojeće instalacije i šahtovi, napravit će se novi vodovodni priključci, a riješit će se i kanalizacija na način da će se odvojiti od oborinske – objasnio je Prce, dodavši da bi do kraja ovog mjeseca trebali biti gotovi radovi na ovom dijelu, te će se nakon puštanja prometa isti premjestiti ispred RK Srđ do pjace.

– Nadamo se da ćemo do Božića uspjeti odraditi ovo, a rok je 10. prosinca te ćemo ga nastojati što više ispoštovati – zaključio je Prce, dodavši kako sve ovisi o vremenskim prilikama i neplaniranim radovima, kojih već ima.

Prema riječima gradonačelnika ovo nije jedini projekt koji će se raditi u ovom dijelu Grada, do proljeća. Tu je uređenje parka Luja Šoletića, za što je u tijeku natječaj. Kako je naglasio Vlahušić, projekt je usuglašen s krajobraznim arhitektom Brunom Šišićem jer će se dio stabala morati ukloniti.

U idućih nekoliko dana bit će gotov troškovnik za novu ribarnicu u Gružu, koja bi po svemu sudeći trebala biti gotova do iduće sezone. Tu je i projekt uređenja platoa oko Crkve svetog Križa sa spomenikom Ivanu Pavlu II.

Gruž će dobiti i novi javni WC kraj Jadrolinije, a krunu svega predstavlja Dom umirovljenika u Hotelu Gruž, koji je doduše zapeo na neriješenim imovinsko-pravnim odnosima.
– Time je Gruž u cijelosti prometno zaokružen i mislim da će se ljudi tada moći pješke prošetati do Grada – zaključak je gradonačelnika Vlahušića.

Pročitajte još

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist