AktualnoKome zidine

Vlahušić: Zavod za obnovu će obnavljati zidine

zidine1033

Promjenom Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cijeline Dubrovnika Zavod za obnovu trebao bi preći u većinsko vlasništvo Grada Dubrovnika, izjavio je u emisiji Radio Dubrovnika „Pogledi“ gradonačelnik Vlahušić.

– Većinski vlasnik će postati Grad s 55 posto udjela, 30 posto će biti na državi, a 10 posto na Županiji. Zavodu ćemo omogućiti sredstva veća od 30 do 35 milijuna kuna godišnje. Postaje pravi Zavod za obnovu Dubrovnika – rekao je Vlahušić, dodavši kako će od prihoda zidina „50 posto sredstava ići Zavodu, a drugi dio za kulturu“.

– Trebalo je skoro pet godina da Zavod postane dubrovački, a da ljudi koji tamo rade imaju dubrovačke plaće – istaknuo je Vlahušić.

– Mi smo u 2012. godini od prihoda od zidina uplatili u državni proračun 10 milijuna kuna PDV-a. Ove godine očekujemo 13 milijuna kuna i sve će ostati Zavodu za obnovu, jer je Zavod oslobođen plaćanja PDV-a. Pola od tih sredstava će se moći koristiti za tekuće stvari, a pola za kredit za obnovu koji se nude u europskim fondovima – kazao je Vlahušić.

Pročitajte još

Zbog mutnoće voda u dijelovima Dubrovnika nije za piće, osigurana opskrba cisternama

Dulist

U samo četiri dana prikupljeno 50.000 eura za medicinsku opremu, akcija “Za nas i naše voljene” se nastavlja

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Broj vozila u gradu je neodrživ, potrebna stroža regulacija”

Dulist