Grad

VLAHUŠIĆ SRĐEVCIMA ‘Zimska linija za Frankfurt uspjeh je Grada i TZ-a’

aerodrom zracna luka 240415 8

Gradonačelnik Andro Vlahušić priopćenjem je reagirao na priopćenje KLGB Srđ je Grad na temu zimske linije Dubrovnik – Frankfurt.

‘U svome priopćenju za javnost KLGB Srđ je grad navodi kako je realizirani let Dubrovnik – Franfurt u zimskom dijelu godine njihova pobjeda i nagrada za upornost. Međutim, na njihovu žalost moramo reagirati i obavijestiti ih kako je let na relaciji Dubrovnik – Frankfurt realiziran zahvaljujući naporima i ustrajnosti isključivo Turističke zajednice Grada Dubrovnika koja neumorno od 2013. godine vodi pregovore s Croatia Airlinesom.

Kada je došlo do ukidanja zimskog leta na relaciji Dubrovnik – Frankfurt u pregovorima su osim Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika sudjelovali i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatska turistička zajednica.

Podsjećam predstavnike KLGB Srđ je Grad da su o svim ovim detaljima obaviješteni na sastanku koji se održao prošlog tjedna, a na održanom sastanku pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more, Vlaho Margaretić istaknuo je kako njihov amandman nije realiziran te da sredstva planirana tim amandmanom nisu utrošena na zimski red letenja Dubrovnik – Frankfurt već se taj projekt financirao iz drugih izvora. Zimski raspored reda letenja na relaciji Dubrovnik – Frankfurt realiziran je iz sustava udruženog oglašavanja Hrvatske turističke zajednice.

Ističem još jednom kako Grad Dubrovnik iz svoga proračuna nije, niti hoće financirati liniju Frankfurt – Dubrovnik, niti bilo koju drugu liniju. To nije naš posao, a ni potreba.

Mišljenja sam kako financiranje zračnih linija koje Dubrovnik povezuju s ostatkom svijeta nije primarna zadaća ni Grada Dubrovnika ni Turističke zajednice Grada Dubrovnika već Zračne luke Dubrovnik, a dosadašnje izdvajanje koje je napravila Turistička zajednica Grada Dubrovnika napravljeno je iznimno samo za ovu sezonu.

Podsjećam kako nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines najviše prihoda ostvaruje leteći za Zagreb, a zatim Dubrovnik i posluje pozitivno, a istovremeno od Grada Dubrovnika traži dodatna milijunska sredstva što nije slučaj s drugim destinacijama i linijama.

Zračna luka Dubrovnik također posluje izuzetno pozitivno. U prethodnoj godini imala je 55 milijuna kuna dobiti, a ove godine više od 60 milijuna kuna. Sva dobit ne odlazi za izgradnju Zračne luke, a dio koji ostaje trebao bi se usmjeriti na realizaciju osnovnog zadatka Zračne luke, a to je povećanje broja linija, posebno zimi, te smanjenje cijena karata za domaće ljude.

Gradonačelnik
Andro Vlahušić’

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković s ministrom Piletićem o uređenju Centra za pružanje usluga u zajednici

Dulist

Orijentacijsko-inovacijski kamp za športske aktivnosti za osobe s invaliditetom u Dubrovniku

Dulist

Gradonačelnik uputio čestitke Barakudicama

Dulist