Grad

Vlahušić ponovno moli ‘Salahudina Muslića’ da ne ucjenjuje Dubrovnik

vican gradsko9054

Osim o proračunu za 2015. godinu na kolegiju gradonačelnika bilo je među ostalim riječi i o novoj Odluci o taksi prijevozu, naplati parkinga, kao i Planu upravljanja starom gradskom jezgrom.
Pročelnik za poduzetništvo i turizam Milan Perić predstavio je Prijedlog dopuna Odluke o autotaksi prijevozu.
”Uvodi se novina koja je u skladu s novim Zakonom prema kojoj komunalni redari mogu zabraniti korištenje autotaksi stajališta”, istaknuo je Perić.
Kako je istaknuo gradonačelnik Vlahušić, na ovom Gradskom vijeću trebala bi biti usvojena i Odluka o naplati parkinga koja je naravi ista odluka na koju je oporba svojedobno donijela 18 amandmana i kojom su donesene nove cijene parkiranja. Novost je jedino u tome što će sada ovakva odluka imaju suglasnost Policije koja je stigla 23. listopada.
Na ovoj sjednici vijećnici bi trebali donijeti i Zaključak o početku izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika.
”Ovdje se ne radi u Planu u tradicionalnom smislu, radi se o zahtjevnom i opsežnom dokumentu koji treba predvidjeti način i konkretne mjere za zaštitu upravljanje i razvitak zaštićene spomeničke cjheline koji bi trebao definirati standarde, modele, sudionike kvalitetnog upravljanja i marketinga, ali i ograničenja i pravila u svrhu optimalne zaštite i očuvanja spomeničke cjeline”, rekla je Jelena Lončarić, pročelnica UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
Govoreći o projektu groblja na Dubcu Vlahušić je istaknuo kako samo jedan čovjek ucjenjuje više od 1600 obitelji
”Od ukupne površine potrebne za izgradnju pristupne ceste i obuhvata groblja Dubac otkupljeno je 94 100 m2, odnosno 75 posto. Nije kupljeno 30 450 m2, a nakon postupka parcelizacije i tužbi bit će otkupljeno još 24 040 m2, a površinu o 6 411 m2 ćemo rješavati kroz postupak izvlaštenja. Tih 6411 m2 je u vlasništvu Salahudina Muslića”, rekao je Vlahušić te dodao kako jedan čovjek ne može ucjenjivati 1600 obitelji.
Inače, javna je tajna u Dubrovniku kako iza Salahudina Muslića stoji njegov ‘posebni izaslanik’ Pero Vićan.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist