Aktualno

Vlahušić: Opravdano sam zakasnio

vlahusic057

Nakon što smo objavili kako se gradonačelnik Andro Vlahušić nije pojavio na zakazanom sastanku s predstavnicima putničkih agencija, koji su ga uzaludno čekali 15 minuta, stiglo je i reagiranje.

Tako iz gradske uprave navode kako je Vlahušić danas trebao održati sastanak s predstavnicima nekoliko dubrovačkih turističkih agencija koje se bave prijevozom putnika od Luke Gruž do Pila.

– Obzirom da je prethodno bio uživo u programu Radio Dubrovnika te nije mogao napustiti emisiju, opravdano je kasnio na zakazani sastanak točno petnaest minuta. Međutim, prethodno su predstavnici turističkih agencija napustili mjesto sastanka na inzistiranje predstavnika jedne agencije koja u poslu o kojem je trebalo biti riječi sudjeluje s vrlo malim tržišnim udjelom.

Gradonačelnik takvo ponašanje smatra politički motiviranom provokacijom i odbijanjem suradnje koje može naštetiti svim turističkim agencijama. Međutim, Grad Dubrovnik nastavit će pojedinačno pregovarati s turističkim agencijama koje se bave prijevozom putnika od Luke Gruž do Pila i to prvenstveno s onima koje čine najveći tržišni udjel – reagirali su iz gradske uprave

Navode i kako trend broja putnika na kružnim putovanjima pokazuje da je, usprkos najavi naplate prelaska autobusima preko Ilijine glavice, Dubrovnik još uvijek razmjerno povoljna i privlačna destinacija.

Grad Dubrovnik neće odustati od naplate Naknade za prekomjernu upotrebu prometnica turističkim autobusima, kojom će se omogućiti da sva ulaganja u prometnu infrastrukturu, hortikulturno uređenje i čistoću grada plaćaju izletnici koji su organizaciju izleta s broda unaprijed već platiti, a ne građani Dubrovnika, kategorično je zaključio Vlahušić.
 

Pročitajte još

SJAJNE VIJESTI IZ ZRAČNE LUKE Za London, Beč i Bruxelles letovi cijelu godinu!

Ivana Mijić Vulinović

Zbog mutnoće voda u dijelovima Dubrovnika nije za piće, osigurana opskrba cisternama

Dulist

U samo četiri dana prikupljeno 50.000 eura za medicinsku opremu, akcija “Za nas i naše voljene” se nastavlja

Dulist