Aktualno

Vlahušić (opet) u New Yorku

andro vlahusic 004

Gradonačelnik Vlahušić još je jednom ove godine otputovao u New York (ovaj put na račun organizatora), a danas će sudjelovati na svečanoj ceremoniji američkog lista The Financial Times, koji je projekt Grada Dubrovnika „Dubrovačka obrazovna vertikala“ uvrstio među pet najzanimljivijih u svijetu.

Projekt Grada Dubrovnika našao se u najužem izboru natječaja „Ingenuity Awards“ u kategoriji obrazovanja nakon što su predstavnici The Financial Timesa posjetili dubrovačke obrazovne institucije. Uz Dubrovnik, u konkurenciji su još projekti iz Indije, Perua te dva projekta iz SAD-a.

Inače, projekt Grada Dubrovnika "Obrazovne vertikale" uključuje MENSA NTC program u vrtićima, jednosmjensku nastavu i programe produljenog boravka te asistenta u nastavi u osnovim školama, zatim stipendiranje i subvencioniranje kreditiranja visokog obrazovanja te poticaje za zapošljavanje pripravnika.

Projektu koji večeras odnese pobjedu The Financial Times omogućit će globalnu promidžbenu  kampanju te brendiranje projekta imenom grada u kojem je pokrenut, a ukoliko dubrovački projekt bude proglašen najboljim, Vlahušić bi nagradu trebao primiti iz ruku počasne predsjednice ocjenjivačkog suda, britanske arhitektice iračkog porijekla Zahe Hadid, inače dubrovačkoj javnosti poznatije kao autorice vila u projektu golf terena na Srđu, iza kojeg stoji izraelski ulagač Aaron Frankel.

Pročitajte još

EKSKLUZIVAN PROJEKT ‘GLAZBA NA MORU’ Koncertima spojene dvije obale

Dulist

Građani policiji predali ručne bombe, pištolje, rasuti barut…

Dulist

[FOTO] Zakrčio promet da bi iskrcao turiste

Dulist