Aktualno

Vlahušić objavio proračun za 2013.

gradsko vlahusic13

Proračun Grada Dubrovnika za 2013. godinu predložen je u iznosu od 440.380.000,00 kuna. Iako do sad tome nije bila praksa, gradonačelnik je na web stranici Grada objavio prijedlog gradskog budžeta kojega je uputio na Gradsko vijeće.

Podjetimo, prije sazivanja sejdnice Gradskog vijeća na kojoj bi vijećnici trebali raspravljati o proračunu za iduću godinu, ovaj se dokument nije objavljivao. Vlahušić je, eto, odlučio promijeniti praksu i na webu Grada objaviti Proračun za 2013. 

A zapravo će tek gradski vijećnici dati konačnu riječ i odluku budući da su mogući i amandmani. Zanimljivo je spomenuti kako prema projekcijama za 2014. i 2015. godinu proračun manji nego ovaj nazovimo ga izborni. Tako se predviđa da će 2014. on pasti na 355 milijuna kuna, a godinu kasnije na čak 348 milijuna kuna.

Upravni odjel za poslove gradonačelnika imat će primjerice na raspolaganju 50 milijuna kuna.
Oko 18,9 milijuna kuna imat će pročelnik Milan Perić u svom odjelu za turizam i poduzetništvo, od čega će se čak milijun kuna utrošiti na poboljšanje turističke ponude, a 4,8 milijuna kuna utrošit će se na poticaje za produljenje sezone.

Komunalnim poslovima namijenjeno je 79,7 milijuna kuna, a odjelu za gospodarenje nekretninama 19,5 milijuna kuna. Pročelnica Jelena Lončarić za urbanizam će imati na raspolaganju 8,5 milijuna kuna, a Katičićeve društvene djelatnosti čak 89 milijuna kuna.

Kulturi i baštini namijenjen je iznos od 54,5 milijuna kuna, dok će Gradsko vijeće Olge Muratti raspolagati iznosom od 2,89 milijuna kuna. Najveći dio kolača otpada, očekivano, na Upravni odjel za promet, stanogradnju i razvojne projekte, kojega vodi još uvijek vršitelj dužnosti pročelnika Dinko Mirić. On će, naime, u 2013. godini morati potrošiti iznos od 117 milijuna kuna.
 
 

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist