Aktualno

“Vlahušić mi za radove traži keš bez PDV-a i računa”

marija plazonja

Mladen Vlahušić, vlasnik građevinske tvrtke VIAM koja kao podizvođač radi na proširenju ceste na Ilijinoj Glavici, vlasnici kuće uz samu cestu Mariji Plazonja za učinjene poslove na ojačavanju potpornog zida ispostavio je račun od 102.641,52 kune.

Račun je uručen bez pečata i potpisa tvrtke koja je radove izvela! Dubrovački građevinar i brat gradonačelnika Andra Vlahušića htio je zaraditi koju kunu više obavljajući građevinske radove u susjedstvu buduće ceste u Ulici Pera Bakića kad mu je već mehanizacija na terenu.

Sa zainteresiranim mušterijama poslove 'na crno' dogovarao je u iznosima bez PDV-a, a uglavnom je bila riječ o manjim građevinskim zahvatima. Ipak, na kućnom broju 25, na kući Marije Plazonja nešto je pošlo po krivu. Naime, Plazonja je s Vlahušićem dogovorila građevinski zahvat uređenja parkinga ispod njene kuće, ali je iznos na kraju ispao puno veći od dogovorenog.

 
Vlahušić joj je za obavljene radove isporučio 'račun', točnije troškovnik obavljenih radova, ali bez pečata i potpisa naručitelja i izvođača.

– Vlahušić po troškovniku potražuje sveukupno 102.641, 52 kuna, ali mi je u nedavnom razgovoru predložio da će mi kao i drugima naplatiti manji iznos bez PDV-a, 82 113,21 kuna ako mu platim „na ruke“ bez računa – priča Plazonja. Budući da mu je otvoreno rekla kako nema namjeru platiti traženi iznos jer ga smatra previsokim, Vlahušić joj nije dovršio pristupne skaline do kuće.

– Prije dva tjedna srušili su mi pristupne skaline u moju kuću i postavili su mi dvije daske preko kojih je jako teško doći do kuće meni, a posebno mom dundu koji ima 88 godina i teško se kreće – ističe Marija Plazonja.

Međutim, tu ne staju problemi za Plazonju. Kako nam je sama rekla, zbog neprofesionalnih radova koje je VIAM izvodio na proširenju ceste njena kuća se doslovno raspada. Procijep i rupa koji su nastali na taraci svakim danom su sve veći, u što se uvjerila i duListova novinarska ekipa. Posjetili smo Mariju u subotu i utorak, a u tom kratku razdoblju postojeći procijepi su se proširili, a nastali su novi, i to ne samo na taraci, već i na pročelju kuće. Urušavanje je neminovno, ističe Plazonja.
 
– Vlahušić je u međuvremenu saznao da su se mediji počeli raspitivati o ovom slučaju, i u ponedjeljak me posjetio i rekao kako moram zaustaviti sve iz medija. Ja sam to odbila – kaže Plazonja.

Od susjeda smo pak doznali kako se cijeli projekt radi 'kaubojski' te kako je zbog VIAM-ovog nemara i istrganih električnih kabela u ponedjeljak cijelo područje bilo bez električne energije.

Plazonja također ističe kako je pred nekoliko dana bila svjedok bijega VIAM-ovih radnika kada je na gradilište stigla policija. Ustrajna je u volji da stane na kraj Vlahušićevoj sili i samovolji.

Vlasnik VIAM-a Mladen Vlahušić za duList je izjavio kako on i njegova tvrtka Mariji Plazonja nisu ispostavili nikakav račun. Što je sve za duList izjavio Mladen Vlahušić pročitajte u tiskanom izdanju našeg tjednika.

 

Pročitajte još

Iz ljekarni se povlači lijek za koji nema zamjene

Dulist

Potres na Pelješcu

Dulist

Odbijena žalba! Gradnja autoceste do Dubrovnika početkom 2025.

Dulist