Aktualno

Vlahušić ležernije pristupa zaštiti vizura

investicijski forum162

Kupari, obnova hotela Orlando i Belvedere, Sestrice te golf na Srđu turističke su investicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najbliže realizaciji.

Mišljenja je župan Nikola Dobroslavić, koji je na prvom dubrovačkom investicijskom forumu istaknuo kako na području Dubrovačko-neretvanske županije, a što je osigurna kroz prostorno-plansku dokumentaciju, ima dosta turističkih zona koje do sad nisu realizirane.

– Kod projekta golfa na Srđu došlo je do određenih problema u izradi urbanističkih planova niže razine, koje treba uskladiti s planom višeg red. Konkretno s prostornim planom Županije i nakon toga nema nikakvih prepreka, što se tiče nas, da se taj projekt i realizira, što se naravno odnosi na sve projekte za koje postoje inicijative u prostoru – istaknuo je župan Dobroslavić.

No, čini se kako po pitanju golfa, odnosno zaštite vizura Grada, gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić imaju različite poglede. To je gradonačelnik potvrdio i svojom izjavom ovog četvrtka pred investitorima istaknuvši kako se na vizurama ne može inzistirati.

– Treba inzistirati s dva aspekta. Jedan je zdravorazumski i nalaže zaštitu blaga od kojeg živimo. Živimo od blaga koje su nam ostavili naši stari, od sklada i iznimne ljepote te mislim da to moramo očuvati. Ne smijemo sjeći granu na kojoj sjedimo. Gradonačelnik malo ležernije pristupa tome, za razliku od nas. Naš je pristup ozbiljan i mislim da postoje rješenja koja zadovoljavaju i jedne i druge. U to sam uvjeren – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Duba Stonska
Jedan od danas predstavljenih turističkih projekata je i Duba Stonska, investicija Emerging Markets Advisory Corporation d.o.o. (EMAC). Projekt je to koji se tek treba uvrstiti u Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije, a 'porođajne muke' doživio je u zadnjih 6 godina jer je riječ o izuzetno vrijednom prostoru Malostonskog zaljeva.
Kako su naglasili investitori vizija i ciljevi ovog projekta, koji bi osigurao 400 novih radnih mjesta, su ambiciozni, ali ostvarivi u roku od 5 do 10 godina. Duba Stonska, ukupnog kapaciteta 2.000 postelja, predviđa gradnju jednog hotela s 5 zvjezdica s manjim kongresnim centrom, manji apart hotel 4 zvjezdice, dva turistička naselja, hotel s 4 zvjezdice za zdravstveni turizam te sportski i event centar.
 

 
 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist

VOJNI BRODOVI ZABRINULI GRAĐANE Nema brige! Došli su vježbat!

Dulist