Sport

Vlahu Marunčiću „voda, mlijeko i kruh“

sah memorijal 01

Vlaho Marunčić pobjednik je prigodnog brzopoteznog šahovskog turnira povodom 22. obljetnice legendarnog ratnog „Turnira za vodu, kruh i mlijeko“.

U konkurenciji trinaest igrača nakon dvanaest kola na vrh su izbila čak tri šahista s 10,5 bodova: Vlaho Marunčić, Tonko Marunčić i Tomislav Musić. Izračunom dodatnih kriterija prvo mjesto osvojio je Vlaho Marunčić, drugo mjesto Tonko Marunčić, a treće Tomislav Musić. Naravno, kao i svaki put, najboljima su dodijeljene i ratne nagrade – bidon od pet litara vode, litra mlijeka i štruca kruha.

Podsjetimo, „Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima“, održan 17. studenog 1991. godine u Gradskoj kavani u jeku najžešćih ratnih razaranja Dubrovnika, postao je jedinstven u svjetskim razmjerima po,tada dragocjenom nagradnom fondu: bidon s pet litara vode, litra mlijeka i štruca kruha.

Prvo mjesto i pet litara pitke vode tada je osvojio Nikola Bubica, drugoplasirani osvajač litre mlijeka bio je Vicko Marunčić, dok je trećeplasirani Tomislav Šeparović postao bogatiji za štrucu kruha.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist