DuList IN

VIZAŽISTICA MARIA LEDNICKI Kako se Dubrovkinje vole šminkati?

lednicki makeup naslovna

Maria Lednicki, poznata kao Ledda Beauty, je vizažistica rodom iz Požege, a u Dubrovnik se preselila 2020. godine. Ljubav prema šminki započela je dvije godine prije dolaska u Grad, a od tada broji mnoge zadovoljne klijentice koje joj rado dolaze na uljepšavanje. Za DuList je podijelila što Dubrovkinje najviše vole kod šminkanja, koji su trendovi i slično.

Koliko često Dubrovkinje idu kod vizažista? Za koje prigode najčešće dolaze?
Dubrovkinje su žene koje vole brinuti o sebi, pa bih rekla kako odlazak na šminkanje može biti i za prigodu kao što je izlazak u klub. Svaka žena zna kako samo ruž na usnama može popraviti i uljepšati dan! Najčešće prigode zbog kojih me klijentice kontaktiraju su svadbe i krštenja, ali primijetila sam kako me sve češće zovu zbog pričesti i krizmi. Ipak, moram istaknuti kako su mi maturalne zabave jedne od najdražih prigoda za šminkanje jer najčešće je to ujedno i prvo šminkanje mnogim djevojkama.

Vole li Dubrovkinje više prirodan ili glamurozan look?
Rekla bih kako one vole zlatnu sredinu, ali uvijek su otvorene za savjet. Prirodniji izgled najčešće biraju za pričesti ili krizme, a za vjenčanja uvijek idu prema glamuroznijem imidžu. Klijentice koje mi dolaze već duže vrijeme sve češće biraju izgledati glamuroznije jer su i same vidjele kako to ne mora nužno značiti i ‘previše’ šminke.

maria lednicki1
Maria Lednicki

Koje su boje najviše IN? Vole li naše žene više nude varijante, pastelne ili jarke boje?
Ono što sam primijetila kod svojih klijentica je kako žele većinom zemljane i lagano roze nijanse. Međutim, imam i nekolicinu njih koje se odvaže i traže jarke boje što me uvijek razveseli. Za boje treba ipak malo hrabrosti, ali tko god počne s bojama nema povratka. Oči budu više naglašene i ističu se u masi neutralnih lookova koji prevladavaju.

Kakav makeup look vole naše žene za posebne prigode?
Rekla bih kako su Dubrovkinje žene koje vole laganiji i prozračniji izgled kože u kombinaciji sa zemljanim tonovima. Također, ovisno o dobi klijentica varira i izbor tzv. jačine samog looka. Primijetila sam kako prevladavaju kombinacije mat i shimmer sjenila.

Koliko su odvažne Dubrovkinje oko biranja makeup looka?
Izlaze li iz zone komfora? Smatram kako svima treba malo vremena dok se opuste, ali jednom kada dobiju poticaj i kada steknu povjerenje – onda budu otvorenije za eksperimentiranje s različitim stilovima šminkanja. Posebno me veseli što se sve češće traže makeup lookovi u bojama. Najčešće boje su ljubičasta, plava i zelena. Naravno, sve ovisi o odjeći i nakitu koje klijentice izaberu.

lednicki makeup 1 5

Koja su neka pitanja u vezi šminke ili njege kože koje muče Dubrovkinje?
Najčešća pitanja koja dobivam su vezana uz izbor kvalitetne hidratantne kreme, odnosno na koje sastojke treba obratiti pažnju, kada treba odabrati hijaluronsku kiselinu, a kada ceramid, te razlike između dnevne i noćne kreme. Često pitaju i za korištenje SPF-a za zaštitu od sunca, odnosno koliko često ga moramo nanositi, hoće li svi faktori začepiti pore i koja je idealna tekstura za masnu kožu. Dubrovkinje zanima i pravilno uklanjanje šminke s lica, je li se ispire micelarna s lica i vrijedi li metoda dvostrukog čišćenja – čišćenje lica dva puta s dva čistača različite teksture i namjene. Što se tiče šminke, najveći ‘problem’ im predstavlja pravilan odabir boje pudera, odnosno kako odrediti podton kože, koju teksturu pudera odabrati s obzirom na tip kože te što utječe na dugotrajnost pudera. Preslikavanje maskare je učestalo bez obzira na brend proizvoda. Moj savjet je uvijek koristiti vodootpornu maskaru i izbjegavati masne proizvode oko očiju. Pitanje koje se često ponavlja je i kako izbjeći razmazivanje sjenila ili tuša na očima. Za to riješiti potrebno je prije nanošenja proizvoda obavezno s blazinicom i micelarnom otopinom osušiti kapak te nakon toga nanijeti proizvode.

Dolaze li žene svih uzrasta?
Naravno! Imala sam priliku upoznati jako puno divnih žena koje su lijepe svaka na svoj način, bez obzira na godine, za koje ionako smatram da su samo broj. Svako lice je posebno platno i neizmjerno sam zahvalna što sam imala priliku svojim kistovima uljepšati svaku od njih. Imam nekolicinu gospođa koje nikako nisu voljele šminku pa su se odvažile i došle na preporuku svojih prijateljica. Nije sva šminka ‘previše’ i uvijek se treba prilagoditi klijentici. Najčešće ih je ‘strah’ prejakog pudera i ogromnih trepavica. Upravo iz tog razloga volim posvetiti vrijeme svakoj klijentici i poslušati njihove želje kako bismo zajedno stvorile makeup look koji će im se doista sviđati i u kojemu će uživati.

lednicki makeup 1 7

Koji su trendovi koje možemo očekivati za ovo ljeto kod šminke?
U protekle dvije godine vidjeli smo kako je prevladavao trend prirodnog tena, naglašenih očiju te sjajnih usana. Mislim kako će se i ovo ljeto to ponoviti. Međutim, uz dodatak samo malo boje u jednostavne makeup lookove, možemo u potpunosti promijeniti percepciju cijelog outfita. Zemljani tonovi na kapku u kombinaciji s plavom ili zelenom vodenom linijom, pa čak i jarkom rozom mogu biti pun pogodak.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist