Grad

VIŠE OD GODINU DANA Dječje igralište na Pelinama i dalje u kaosu!

Igraliste na Pelinama 1

Dječje igralište na Pelinama koje je otvoreno u lipnju 2010. godine u potpunosti je oštećeno i premda je iz Grada Dubrovnik još prošle godine najavljena sanacija podloge, ni nakon godinu dana do toga nije došlo.

Da stvar bude još gora, 1. svibnja za turistički obilazak otvorit će se arheološki lokalitet ispod igrališta na Pelinama, pa nam sasvim sigurno nije za pohvalit se takvo stanje u kojem se nalazi jedino dječje igralište u povijesnoj jezgri.
Još prošle godine DuList je pisao o potrebi sanacije podloge, no od tada pa do danas na rekonstrukciji igrališta nije se učinilo apsolutno ništa, a djeca koja dođu tamo zaigrati nogomet ili košarku, sportom se bave na neadekvatnoj podlozi – na betonu. Uz to i dalje su okružena smećem.

Kako smo tada saznali, oštećena je podloga na igralištu zbog velikih količina vode koja se na njoj skupljala tijekom velikih kiša, a nije imala gdje otjecati. Podsjetimo, u izgradnju i opremanje igrališta Grad je utrošio milijun i 371 tisuću kuna.
Iz Grada Dubrovnika u studenom prošle godine rekli su nam kako su na ‘igralištu na Pelinama u tijeku radovi na saniranju podloge koja zbog specifičnosti (AB ploča koja natkriva arheološko nalazište) zahtjeva posebne uvjete i način rada’. Vrijednost radova je, dodali su, 72.574,13 kuna s PDV-om, investitor je Grad Dubrovnik, a izvođač radova trebala je biti tvrtka Korni iz Zagreba.
– Do sada su izvršeni radovi na postavljanju smjese za izravnavanje terena, a nabavljen je završni sloj podloge koji će biti uskoro postavljen – pisali su tada iz gradske uprave. No kako tada, tako i danas, nije napravljeno ništa – dječje igralište na Pelinama nije dobilo novu podlogu, pa djeca i dalje igraju nogomet na betonu.

 

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist