Sport

Više od 25 tisuća navijača pjevalo Modriću: ‘Ostani tu, tu je tvoja mati!’

modric

U tijeku je finalna utakmica Lige nacija, povijesna utakmica za Hrvatsku. Kada je na semaforu otkucala deseta minuta finala, više od 25.000 hrvatskih navijača ustalo je na noge i zapjevalo.

‘Ostani tu, tu je tvoja mati…’, grmjeli su s tribina stihovi pjesme ‘Poljubi zemlju’ legendarnog pjevača Mate Miše Kovača. Oni su bili upućeni hrvatskom kapetanu Luki Modriću. Inicijativa je to koju je pokrenula stranica Volim Hrvatsku na Instagramu.

Posljednje dvije godine priča se o njegovoj reprezentativnoj mirovini. Mnogi su mislili da će se taj težak i tužan dan za hrvatski nogomet dogoditi na Euru prije dvije godine, ali maestro je odlučio ostati. Predvodio nas je i na SP-u u Katru gdje smo osvojili broncu pa odlučio ostati do Lige nacija i najavio da će nakon turnira odlučiti o mirovini.

U 38. godini života odigrao je veličanstvenu utakmicu protiv Nizozemske (4-2) i odveo nas do finala Lige nacija protiv Španjolske. Cijela nacija pribojala se kako će to biti posljednji ples hrvatskog genijalca i nogometnog umjetnika pa je zbog toga i krenula kampanja među navijačima s ciljem da nagovore Luku da ostane barem još do Eura. Izabrali su stihove ‘ostani tu’ i nadamo se da su urodili plodom.

Sanja cijela domovina prvi trofej u povijesti, a sanja ga i neuništivi Luka Modrić. U Rusiji je jako malo falilo da podigne ‘zlatnu božicu’, ima svjetsko srebro i broncu, ali nema trofej. To je ono što ga gura, motivira i inspirira da i s 37 godina predvodi svoju reprezentaciju s kapetanskom trakom oko ruke. Ponos kada obuče taj dres, nemjerljiv je s ičim drugim, piše 24sata.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist