Kultura

Violinski recital Lane Trotovšek u Dvoru

lana trotovsek

U sklopu glazbenog dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će violinistica Lana Trotovšek u pratnji Simona Lanea na glasoviru večeras, 18. kolovoza, u u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Lana Trotovšek proslavljena je slovenska violinistica koja svoju karijeru vrlo uspješno gradi nastupajući diljem Europe i svijeta, a njeni koncerti u Velikoj Britaniji (Wigmore Hall, Kings Place, Cadogan Hall, St John’s Smith Square), bečkom Konzerthausu i venecijanskom Teatro la Fenice s entuzijazmom su primljeni od strane publike kao i od strane kritičara. Njene izvedbe prenosili su BBC radio, Slovenska televizija i radio kao i francuski Arte TV. Dobitnica je velikog broja međunarodnih nagrada s najprestižnijih natjecanja u Velikoj Britaniji, Sloveniji i Italiji i ostvarila je suradnje s renomiranim imenima klasične glazbene scene. Na koncertu u Dvoru uz Lanu Trotovšek će nastupiti britanski pijanist Simon Lane, diplomant londonske Royal Academy of Music, svestrani glazbenik koji ostvaruje različite instrumentalne i vokalne suradnje.

Na programu su 3. sonata za violinu i klavir u d-molu J. Brahmsa, Fratres za violinu i klavir Arvoa Pärta, Sonata za violinu i klavir u g-molu C. Debussyja te Koncertna fantazija za violinu i klavir prema operi Georgea Gershwina Porgy and Bess I. A. Frolova.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu.
 

Pročitajte još

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist

KONCERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Glazbena čarolija Max Emanuel Cenčić i Latinitas Nostra

Dulist

Otvorenje izložbe “Slatki i grki Vojnovićev fundus” u Narodnoj knjižnici Grad

Dulist