Županija

VIJEĆNIK GILJAČA Župane, hoćete li vratiti obuhvat projekta golfa na Srđu na 110 hektara?

zupanijska skupstina giljaca01

Županijski vijećnik s liste Srđ je Grad Marko Giljača uputio je županu Nikoli Dobroslaviću javno vijećničko pitanje.

-Gospodine župane, jesu li se stekli uvjeti za pokretanje procedure Ciljanih izmjena Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije s ciljem smanjenja obuhvata Sportsko-rekreacijske zone na Srđu sa 300 na 110 hektara, kako je bilo i prvobitno planirano? – pita Giljača župana.
Dao je i obrazloženje. U njemu, naime, navodi kako vjeruje kako je župan svjestan značaja prošlotjedne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kojom je tvrđava Imperijal na Srđu vraćena građanima i pokrenuta procedura utvrđenja raskida koncesijskog ugovora s tvrtkom Razvoj Golf.

-Posebno ističem činjenicu da je odluka donesena jednoglasno, čime je jasno poslana poruka o jedinstvu svih predstavnika građana u namjeri da tvrđava Imperijal opet pripadne Gradu Dubrovniku i dobije svima najprihvatljiviju namjenu – Muzeja Domovinskog rata. Je li ta snažna poruka dubrovačkih gradskih vijećnika i jasna želja građana Dubrovnika, koji su i na referendumu sa 10.051 glasom jasno rekli NE nekretninskom projektu pod krinkom golfa na Srđu, dovoljan motiv da i ova županijska uprava postupi odgovorno i hrabro i vrati obuhvat na prvobitno planiranih i prihvatljivih 110 hektara za sportsko-rekreacijsku zonu, koja bi trebala imati javnu namjenu i većinu sadržaja planirati za potrebe građana i posjetitelja Dubrovnika – ističe Giljača te nastavlja:

-U trenutku kada developeri iz Razvoj Golfa našu Hrvatsku tuže i potražuju 500 milijuna eura i pokazuju pravo lice, i kada je završen postupak iznošenja dokaza pred Arbitražnim sudom u Washingtonu, je li konačno sazrelo vrijeme da i Županija pokaže jedinstvo i hrabrost i svede planirani projekt u prihvatljive okvire sa željenom javnom namjenom. Jeste li spremni odvažno i odgovorno pokrenuti proceduru Ciljanih izmjena Prostornog plana DNŽ? Pozivamo Vas da postupite odgovorno i u skladu sa zakonskim ovlastima predložite Županijskoj skupštini pokretanje procedure kojom ćemo ovu petnaestogodišnju sagu razdora usmjeriti prema zajedničkom uspjehu na zadovoljstvo svih građana Dubrovnika i Županije. To možemo samo zajedničkom odlukom u cilju čistih računa na Srđu – zaključuje županijski vijećnik Giljača.

 

Pročitajte još

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Dulist

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist