Grad

VIJEĆE EU U DUBROVNIKU ‘Naši turisti prepoznaju sigurnost’

Vijece EU Frankovic 4

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u otvorenju Parlamentarne konferencije ”Izgradnja demokratske sigurnosti na Sredozemlju: zajednički izazovi i odgovornosti”, koja se u organizaciji Vijeća Europe 6. studenog održava u Dubrovniku, u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe.

Konferenciju je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, uz potpredsjednicu Vlade RH i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić i voditeljicu Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanju Puticu, a uvodne govore održali su predsjednica Parlamentarne skupštine Liliane Maury Pasquier i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

”Ovo je svakako najbolje mjesto na kojem se može govoriti o budućnosti demokracije, o ljudskim pravima i drugim važnim pitanjima današnjice. Jedno od važnih pitanja ovog područja je sigurnost i to je nešto što prepoznaju i naši turisti i zato smo zainteresirani i za pitanja sigurnosti u budućnosti”, istaknuo je gradonačelnik Franković u uvodnom obraćanju.

Pozvao je visoke uzvanike da obiđu i bogate povijesne znamenitosti svog grada domaćina Dubrovnika, kojeg je nazvao i kolijevkom diplomacije.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist