Aktualno

Vidoševiću jednomjesečni istražni zatvor

nadan vidosevic 251013

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je mjesec dana istražnog zatvora Nadanu Vidoševiću zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

 Josipi Mladinov istražni zatvor od mjesec dana, osim zbog utjecaja na svjedoke, određen je i zbog opasnosti od ponavljanja djela.
Željka Pokupac, zamjenica ravnatelja USKOK-a, kazala je da je USKOK predložio da se Vidoševiću istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela, no taj je prijedlog sudac istrage odbio te će se USKOK po primitku rješenja na to žaliti. Tijekom istrage treba biti saslušano zasad 35 svjedoka, piše Večernji.hr.
Nakon što je noć proveo u policijskom pritvoru, Nadan Vidošević prevezen je iz svoje vile na Gornjem Prekrižju na ispitivanje u USKOK koji je preuzeo njegov slučaj. Njegova šefica financija Josipa Mladinov, koja je također uhićena jučer u poslijepodnevnim satima, kao i Vidošević, dovedena je u USKOK.
U poslijepodnevnim satima u USKOK je stigao odvjetnik Igora Premilovca Branko Šerić kao i Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač. Vidoševića očekuje izlazak pred istražnog suca koji će odlučivati o određivanju istražnog zatvora.
Delač: 'Ne mogu vam ništa reći'
Branitelj Nadana Vidoševića je odvjetnik Dražen Delač, koji se bavi trgovačkim i kaznenim pravom, što nam je sam potvrdio u kraćem razgovoru. – Da, ja sam branitelj g. Vidoševića. Postupak je u tijeku, ne mogu vam ništa  reći jer još nisam upoznat s predmetom – kazao je Delač, rekavši da još nije dobio ni formalnu odluku je li predmet u uskočkoj nadležnosti. Na pitanje je li odvjetnik Vidoševiću po službenoj dužnosti ili izabrani, Delač je kazao da je izabrani. Na pitanje poznaje li Vidoševića otprije i privatno, odgovorio je samo: 'Poznajemo se, bavim se trgovačkim i kaznenim pravom od 90-ih.' O tome hoće li Vidoševića Delač zastupati sam ili će ga braniti odvjetnički tim, Delač je kazao da to ne zna i da ta odluka ovisi o Vidoševiću.
Vidoševićeva prije uhićena desna ruka Zdenka Peternel i Josipa Mladinov sumnjiče se za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te zlouporabu položaja, a osim njih kao pomagači u izvlačenju 32 milijuna kuna iz HGK još se sumnjiče Davor Komerički i Igor Premilovac. Prema Uskoku mozak cijele operacije bio je Nadan Vidošević.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist