Kultura

VIDEO Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre!

dlji zatvaranje 21

Spuštanjem festivalske zastave, ove su nedjelje službeno zatvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.

Prethodno je održan koncert Simfonijskog orkestra HRT-a ispred crkve sv. Vlaha, pod ravnanjem svog šefa dirigenta Enrica Dinda i uz gostovanje mlade udaraljkaške zvijezde Simona Rubina.

Dubrovačke ljetne igre u svojoj su jubilarnoj sedamdesetoj sezoni okupile gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta koji su u 47 festivalskih dana od 10. srpnja do 25. kolovoza na 20 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, pred približno 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Podsjetimo, istog se dana u palači Sponza održala tradicionalna dodjela Orlanda, nagrade Hrvatske radio televizije kojom se za osobita dramska i glazbena postignuća nagrađuju umjetnici s programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Dobitnica Orlanda na polju drame u obljetničkom izdanju Igara je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Mare u Vojnovićevom Geraniumu, dok je ona za glazbenu izvedbu na repertoaru sedamdesetog Festivala otišla u ruke pijanistu Aljoši Juriniću i violončelistu Luki Šuliću za koncert u Dvoru održanom 21. kolovoza.

Prvi put predstavljena je kategorija Grand Prix koja ide u ruke osobama koje su svojim dugogodišnjim angažmanom pridonijele kvaliteti Festivala. Dobitnica prvog Grand Prix Orlanda – nagrade za životno djelo, velika ke Milka Podrug Kokotović koja je, istaknuto je, obilježila sliku Grada djelovanjem u Kazalištu Marina Držića i nastupima na Dubrovačkim ljetnim igrama od 1964. godine.

Pročitajte još

Renomirani francuski pijanist Aimard nastupit će u Dvoru!

Dulist

SLAVEN TOLJ U KARLOVCU: ‘Druže Tito, mi ti se kunemo!’

Dulist

SLANO Otvara se izložba ‘U primorskom portretu’

Dulist