Aktualno

VIDEO Vesna Zucalo Dobrotvorka 2013.

vesna zucalo 01

Dubrovkinja Vesna Zucalo Dobrotvorka je 2013. godine. Vijest je to koja je jutros objavljena na Facebook stranici Pomoć za Dubrovčane.

– Vesna je samohrana majka dvoje djece, od kojih je jedno dijete s posebnim potrebama, djevojčica slijepa od rođenja. Svakodnevna briga za djecu i brojne obveze nisu je spriječile u pokretanju Facebook stranice Pomoć za Dubrovčane, putem koje prikuplja pomoć za sugrađane kojima je to potrebno. Njezin veseo i zarazan osmijeh pokrenuo je brojne sugrađane, prijatelje i poznanike na djelovanje i pomoć onima kojima je to silno potrebno. Vesna animira, prikuplja pomoć, razvozi i organizira, neumorno i s golemim i zaraznim entuzijazmom.
Mislim da je ova mlada majka zaslužila nominaciju za dobrotvorku godine. Njezine su akcije hvalevrijedne, njezin doprinos velik, a njezino dobročinstvo zaslužuje pohvalu i podršku – navodi se u obrazloženju njene kandidature.
 
Podsjetimo, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, Zaklada Zamah, pokrenula je prije dvije godine nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine. Ovom inicijativom žele dugoročno naglasiti važnost i ulogu žena u promicanju dobrotvorstva i djelovanju na promjene u hrvatskom društvu.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist