Kultura

[VIDEO] Uživajte u virtualnom koncertu Kvarteta Sorkočević

kvartet sorkocevic

Kvartet Sorkočević je u suradnji s Hrvatskim kulturnim centrom iz Ljubljane u srijedu, 10. lipnja održao virtualni koncert u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Koncert su direktno pratili mnogi slušatelji iz Slovenije i Hrvatske uz uvodno obraćanje predsjednice TZ grada Dubrovnika Ane Hrnić, pročelnice Ureda za kulturu i baštinu grada Dubrovnika Ane Hilje, voditeljice Odjela za kulturu Grada Ljubljane Mateje Demšič i organizatora i idejnog začetnika gospodina Zlatka Katalenića ispred Hrvatskog kulturnog centra iz Ljubljane.
Katalenić je istaknuo kako se koncert organizira u vremenu epidemije COVID-19 te se istim publici omogućuje da vrhunski koncert gleda u svojoj dnevnoj sobi. Pročelnica Ana Hilje navela je kako joj je posebno drago da kvartet ima priliku virtualnim koncertom gostovati u Ljubljani, a kvartet je publici predstavila Ana Hrnić.
-Nadam se da ćete uživati u ovom virtualnom događaju, ali i da se vidimo ovo ljeto u Dubrovniku u što većem broju – poručila je slovenskoj publici Ana Hrnić.
Kvartet Sorkočević osnovan je 1988. godine. Nosi ime dubrovačkog skladatelja prvog hrvatskog simfoničara iz 18. stoljeća. Osnovali su ga profesionalni akademski glazbenici, priznati hrvatski umjetnici. Po broju koncerata tijekom godine spada među vodeće hrvatske ansamble i do sada ga je čulo više desetaka tisuća slušatelja, stoga ga glazbeni kritičari nazivaju vrijednim i usviranim, a za koncerte u crkvi sv. Spasa pod svijećama nagrađen je posebnim priznanjem Turističke zajednice Dubrovnik.

Pročitajte još

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist