Aktualno

VIDEO Što naši poznati sugrađani misle o referendumu?

srdj je nas147

Inicijativa "Srđ je naš" najavila je prikupljanje potpisa građana Dubrovnika s krajnjim ciljem raspisivanja referenduma o pitanju urbanističkog uređenja platoa Srđ.

Inicijativa Srđ je naš  nedavno je ponovno pokrenula pitanje potpisivanja referenduma o pitanju urbanističkog uređenja platoa Srđ.
Na konferenciji su, između ostalog, najavili uskoro prikupljanje glasova dvadeset posto građana, odnosno, ravnajući se prema posljednjem popisu, nešto više od osam tisuća potpisa građana.

Prikupljanje će trajati petnaest dana, od 1. do 15. veljače na nekoliko gradskih lokacija, ispred palače Sponza, na Pilama, Pošti Lapad, ispred trgovačkog centra Tommy, na placi u Gružu, naselju Naš dom u Mokošici, također i na Elefitima, Bosanci i ostalim dijelovima grada.

Stehničke pojedinosti moći saznati na internetskoj stranici www.dubrovnikreferendum.com, a svi upiti mogu se poslati na e-mail info@dubrovnikreferendum.com.

Referendumsko pitanje koje će Organizacijski odbor ponuditi građanima glasi: „Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou broda Srđ?“

Inicijativa poziva i sve zainteresirane volontere da im se pridruže u akciji za opće dobro. Na stranicama je i poziv za volontere i broj telefona na koji se mogu javiti.

Pogledajte u video prilozima kako se nekoliko naših sugrađana izjasnilo o referendumu.

 

Pročitajte još

POMOZIMO BOŽENI Djevojčica ostala bez asistenta u nastavi bez kojeg ne može u školu

Dulist

POSLJEDNJI DAN FESTIVALA SOLI Evo što vas još čeka u Stonu

Dulist

ĐIR U CAVTATU Nitko se ne kupa, ali idealno je vrijeme za dugu šetnju oko Rata

Dulist