Aktualno

VIDEO ‘Pozdravite hrvatske veterane Domovinskog rata’

Dubravka Šuica

Molila bih vas da u tjednu kada Hrvatska komemorira Vukovar svi zajedno pozdravimo 29 veterana Domovinskog rata iz Hrvatske  koji su došli u posjet Europskom parlamentu – naglasila je Dubravka Šuica u Europskom parlamentu.

Kako je i prethodno najavljeno predstavnici Hvidre predvođeni saborskim zastupnikom Josipom Đakićem stigli u posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu na poziv zastupnice Dubravke Šuice. Članovi Hvidre su pratili plenarnu sjednicu s galerije Europskog parlamenta kada ih je zastupnica Šuica pozdravila na hrvatskom jeziku te uputila poziv ostalim kolegama europarlamentarcima da ih pozdrave i na taj način odaju počast Vukovaru i svim žrtvama Domovinskog rata.

– Neki od vas već znaju da sam imao čast posjetiti Vukovar i osobno suosjećam sa stradanjima koja su se tamo dogodila te mi je iznimno zadovoljstvo što su danas ovako važni gosti ovdje s nama – uzvratio toplim riječima potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez.

Osim što su se pobliže upoznali s radom Parlamenta i pojedinih zastupnika, hrvatski branitelji su nazočili dodjeli nagrade Saharov koja je ove godine otišla u ruke 16-godišnje Pakistanke koja se zalaže za pravo djece na obrazovanje. Program je nastavljen obilaskom Parlamenta,  popodnevnim posjetom Katedrali u Strasbourgu i Petit Franceu, druženjem i razmjenom prigodnih poklona.

– Drago mi je što mogu ovih hrabrim ljudima i na ovaj način iskazati zahvalnost za sve što su napravili za Hrvatsku.  Danas kad su ovdje, vide da njihova žrtva i trud nisu bili uzaludni, a i Europa ih prepoznaje kao istinske heroje – zaključila je zastupnica Šuica.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist