DuList IN

VIDEO// JEDAN JE PROFESOR DAVOR DERANJA! Pogledajte emotivnu poruku maturanata svom razredniku

ekonomisti deranja naslovna

Maturanti se polagano opraštaju od srednjoškolskih klupa, a mnogi od njih već su na poseban način zablistali na svojim maturalnim zabavama. Početak je to nove životne etape u koju kreću osnaženi svime što su ih njihovi profesori i razrednici naučili.

Bio je to njihov četverogodišnji zajednički hod u kojem su rasli i na kojeg će uvijek nositi lijepe uspomene. A, da je tome tako, najbolje je pokazao 4 B, gimnazijski razred Ekonomske i trgovačke škole koji je emotivnim pismom zahvalio svome razredniku ujedno i profesoru hrvatskog Davoru Deranji. Kad su krenuli čitati i suze su potekle, a razrednik nije mogao skrivati ponos. Njihov dirljiv govor, sa sinoćnje maturalne zabave, prenosimo u cijelosti.
-Početi je uvijek najteže, skupiti snage za pokrenuti se, iako znaš da to moraš napraviti, teško je usredotočiti se, gurnuti onu prvu dominu. To je jedna od lekcija koju nas je u ove četiri godine naučino naš razrednik Davor Deranja. Spletom okolnosti dobio je baš nas za svoje učenike da nas vodi kroz najturbulentnije godine našeg života, kroz uspone i padove, kroz šalu i suze, naš razrednik je bio tu za nas. Kad je prvi put došao na sat odmah je počeo izbijati neke šale o međedima i krtoli. On uvijek zna dosadne satove popraviti nekim svojim smiješnim ispadima jer shvaća da ponekad ni nama ni do čega nije, da smo umorni i da nam je dosadno.
Ali, osim književnosti i gramatike, on nas je učio o jednoj još važnijoj stvari – kako biti Čovjek? Jer biti čovjek ne znači samo biti osoba koja diše i postoji. To znači biti netko tko je spreman donositi ispravne odluke u životu bez obzira koliko one teške bile. Ono što je ispravno i pravedno, uvijek je najteže, ali zato i najvažnije. Zanimljivo kako samo jedan čovjek može utjecati na sve nas, kako nam zauvijek može promijeniti živote na bolje i pomoći u odrastanju. Odrastajući zajedno s njime, doživjeli smo mnoge zgode, a one su jedino bile moguće zbog njega i njegovog truda i rada. Profesor Deranja jednostavan je i velikodušan čovjek koji se u određenim trenutcima iskazao svojom nesebičnošću i strpljenjem na kojem smo mu izuzetno zahvalni.
Zahvalni smo mu na svim putovanjima na koja nas je vodio, posebice na maturalnom putovanju koje će nama svima ostati kao jedna od najljepših srednjoškolskih uspomena. Također, nadamo se da će i on nas zapamtiti u lijepom svjetlu usprkos nekim našim vragolastim momentima. On je zaista bio nezamjenjiv čimbenik našeg srednjoškolskog iskustva. Za kraj dodali bismo: Od početka pismenosti i podučavanja, poučavali su milijuni učitelja i profesora, ali samo je jedan Davor Deranja. Hvala Vam velika! – poručili su ovi predivni maturanti svome razredniku.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist