DuList IN

[VIDEO/FOTO] STIŽE NAM ADVENT Na Stradunu užurbane pripreme za Zimski festival

dubrovnik advent postavljanje kucica 1

Pripreme za ovogodišnji Advent u Dubrovniku i jubilarni 10. Dubrovački zimski festival započele su u punom mahu.

Kućice su na Stradun počele stizati početkom tjedna te je počelo ukrašavanje Grada.

Već je poznato da je za ovogodišnji Dubrovački zimski festival organiziran spektakularni doček Nove godine uz nastup glazbene legende i jedne od najvećih zvijezda regije, Zdravka Čolića, kao i više od 20 koncerata na više gradskih lokacija.

Na Stradunu će se izmjenjivati sjajna glazbena imena – početak festivala kreće s Prljavim kazalištem, a završava nastupom Jelene Rozge.

U Gradu će tijekom prosinca nastupiti Gibonni, 4 tenora, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Parni valjak , klapa Šufit, te Ante Gelo i bend.

Poseban scenski spektakl priredit će Queen Sensation, tribute bend posvećen legendarnoj grupi Queen, a ljubitelji electro popa moći će slušati glazbeni duo Nipplepeople.

Advent na Vojnoviću kojeg organizira i financira Studentski centar Dubrovnik bit će obogaćen nastupima grupe Dalmatino, potom Bosutskih bećara, a za dobar ugođaj tijekom zimskih mjeseci pobrinut će se i Vojko V, Mate Bulić, Zsa Zsa, Jole, Adi Šoše, Matko i Brane…

Uz to, očekuju nas i dječji programi – Stanica sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, te programi u najvećem gradskom naselju Mokošica čine okosnicu programa za najmlađe kojima je namijenjeno i niz programa dubrovačkih kulturnih ustanova.

Prigodne izložbe, božićni koncerti, među kojima se, kako su najavili iz Grada, ističe dubrovački Božićni koncert 22. prosinca i Novogodišnji koncert na Stradunu 1. siječnja, kazališne predstave za sve generacije, Torta Party i ostali programi začinit će adventske dane i iščekivanje Božića i Dočeka Nove godine.

Poseban program iznenađenja priprema se i u Gružu – u TUP-u će se kreirati zanimljivi, digitalni i interaktivni sadržaji za djecu i mlade uz prateću gastro ponudu.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist