Aktualno

FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba

rab brodica

Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni su s otoka Raba o ovog ponedjeljka po jakom nevremenu, čemu svjedoče fotografije i videozapis koji su poslali iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akciju hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) za pacijente s Raba uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Rab, brodicom za hitne medicinske prijevoze. Akcija je izvršena u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka).

Akcija je pokrenuta temeljem zahtjeva Hitne medicinske službe Primorsko-goranske županije, zaprimljenog posredstvom MRCC Rijeka.

-Nakon što su zdravstveni djelatnici pripremili dvojicu pacijenata za prijevoz morem, isti su sa liječničkom pratnjom ukrcani na brodicu za hitan medicinski prijevoz te su u 12.35 sati isplovili iz rapske luke prema Rijeci. MEDICO akcija uspješno je okončana u 14.25 sati, po pristanku u riječki Porto Baroš, odakle su pacijente u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Rijeka. Tijekom trajanja akcije hitnog prijevoza pacijenata na moru su trajali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti – navode iz ministarstva.

Foto: Fotografije MEDICO akcije u riječkom akvatoriju fotograf: Dalibor Prodanić / video autor: Tibor Knifić

rab brodica rab brodica bura 2 rab brodica bura 3 rab brodica bura 1

 

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist