DuList IN

VIDEO Atlantida kreće na promotivnu turneju

atlantida

Dubrovački rock band Atlantida kreće na promotivnu turneju po Hrvatskoj,

te će početkom trećeg mjeseca održati koncerte u slijedećim gradovima Splitu 1. ožujka u New  Legends baru, u Makarskoj 2. ožujka u Mirakul baru s početkom u 22 sata, te u Zagrebu 5. ožujka  u Ksetu a pridružit će im se i Tereza Kesovija i Ibrica Jusić.

Atlantida je nedavno izdala i novi, povratnički album u izdanju Croatie Records pod nazivom „Premalo za san“. Jedan od najboljih rock Albuma 2012 , koji je dobio odlične ocjene struke a i publike nalazi se na tržištu od sredine prosinca 2012. i najavljen je prekrasnom baladom „Lađe“.

Pjesma „Lađe“ se, zajedno sa već poznatim singlovima „ Lutam pod oblacima „ i „ Dodir u bojama“ te još sedam drugih, nalazi na novom albumu „Premalo za san“, na kojem band predstavlja raznolikost autorskog izričaja objedinjenog prepoznatljivim zvukom i produkcijom. Produkciju cjelokupnog albuma potpisuje Miro Lesić.

2012. godina bila je izrazito radna i prepuna aktivnosti za Atlantidu. Tako je početkom 2012. realiziran duet s dubrovačkim kantautorom Ibricom Jusićem, i to kao spoj čvrstog zvuka i šansone.

Svoju mini promo turneje otvorili su pred vjernom domaćom publikom u Dubrovniku 20.prosinca 2012. u CC Revelin gdje je održan povratnički koncert.

Dubrovački band „Atlantida“ djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reallity“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, „Atlantida“ u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP „ Sami u Kamenu“. Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara, Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi.

Pjesmu Lađe možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist