Sport

VIDA I VUKOJEVIĆ UZVIKNULI ‘SLAVA UKRAJINI’ Sjećate li se videa koji je uzburkao duhove na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.?

vida vukojevic slava ukraini

U Kijevu se još uvijek odvijaju žestoke borbe između ukrajinskih i ruskih vojnika, a treći je dan od ruske invazije na Ukrajinu. Ovih dana zasigurno je mnogima u uho ‘ušao’ pozdrav ‘Slava Ukrajini’ kojom, među ostalim, svaki svoj video završava ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy, a koriste ga i svi oni koji žele iskazati podršku ovoj napadnutoj zemlji. A, iskoristili su ga u jednoj prigodi i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida i član stručnog stožera Ognjen Vukojević i to nakon hrvatskog trijumfa nad Rusijom na Svjetkom prvenstvu 2018. koje se i održavalo u Rusiji.

-Slava Ukraini! Ovo je pobjeda za Dinamo i Ukrajinu! – poručili su iz svlačionice Vida i Vukojević, a to je Rusima bilo kao još jedna ‘pljuska’ nakon što su izgubili utakmicu. S obzirom da FIFA inače zabranjuje korištenje bilo kakvih političkih pokliča, ovaj potez Vide i Vukojevića naišao je na veliko negodovanje pa je čak bilo upitno hoće li ‘Vatreni’ te 2018. nastaviti s igrom na Svjetskom prvenstvu. Situacija se rasplela tako da su ipak ostali igrati, Vidi nisu bile nametnute nikakve sankcije, ali je zato Ognjen Vukojević odlukom Hrvatskog nogometnog saveza bio razriješen dužnosti člana stručnog stožera. Obojica su se ispričala za sporni video te su tada naglasila kako im nije bila namjera iznositi bilo kakve političke konotacije.

Foto: Screenshot/YouTube

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist