Sport

VEZILIĆ, SUKNO I BALIĆ Druženje s cavtatskim olimpijcima, učenici imali puno pitanja!

skola cavtat olimpijski

Dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora je 10. rujna te su tim povodom u OŠ Cavtat ugostili tri generacije vaterpolista nositelja olimpijskih odličja s predsjednikom Vaterpolo kluba Cavtat Gašparom Butiganom.

Gosti škole bili su najbolji golman svijeta Luko Vezilić, nositelj srebrne medalje iz Moskve 1980. godine, vaterpolist Juga i reprezentativac, sportski direktor VK Jug Goran Sukno sa zlatnom olimpijskom medaljom iz Los Angelesa 1984. te Maro Balić nositelj zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. godine. S njima su trebali biti i Mih Bošković te Paulo Obradović, no kako ističu iz škole, ispričali su se jer nisu mogli sudjelovati.

Druženje je započelo i završilo uz cavtatsku himnu vaterpolu Od Ferala sve do ponte ne dajemo nikom konte… Učenici su pripremili pitanja te se iz odgovora potvrdilo da je bilo koji sport važan i koristan te su gotovo svi učenici u dvorani podigli ruku da i sami treniraju. Učenicima je naglašeno da je škola vrlo važna i da treba biti na prvom mjestu, a onda i sport uz što više tjelesne kulture u školi. Vrijeme je bilo kratko za nabrojiti sve uspjehe, rezultate, odličja i priznanja naših sugovornika koje su zaslužili kroz svoje sportsko djelovanje.

skola cavtat olimpijski 2

Urezuje se u sjećanje i rečenica koju je izrekao gospodin Sukno da je ‘bubicu’ da će jednom biti olimpijac odredio kao svoj cilj još u desetoj godini te je potaknuo učenike da i oni tako odrede, a s jakom motivacijom i ciljem stižu i medalje. Spomenuli su brojne bivše učenike naše škole i entuzijastične trenere cavtatskog kluba koji su i u drugim područjima života uspješni.

-Njihovi sportski rezultati zadužili su Hrvatsku te će se o svim ovim talentima ostati zauvijek zapamćeni i zapisani u povijesti sporta. Naši sugovornici su se izvrsno snašli u razgovoru s učenicima napustivši svoju jutarnju rutinu, iz zone komfora podno skalina svetoga Nikole čime smo bili iznimno počašćeni i ovim putem još jednom zahvaljujemo – ističu iz škole.

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist